Gündem
  • 4.10.2020 18:40

İran Azerbaycan'a destek gösterilerini yasakladı

Ermenistan'ın saldırgan politikalarına rağmen bazı İran medya organlarının ve gazetecilerin Yukarı Karabağ'da 30 yıldır süren zulmü görmezden gelip Azerbaycan'ı eliştirdi.30 yıl önce olduğu gibi, İran medyasının bir kısmı ve bazı gazeteciler, Ermenistan'ı işgalci olarak tanımlayan BM kararlarına rağmen hala Erivan hükümetinin yanında olmayı tercih ediyor.
Müslüman Azerbaycan yerine Hıristiyan Ermenistan'a destek veren İran, özellikle kendi vatandaşı olan Azeri Türklerini kızdırdı.

İran’da polis Azerbaycan’a destek gösterilerini engelledi...İran'da Dağlık Karabağ çatışmasında Azerbaycan'ı desteklemek için toplanan göstericiler polis tarafından dağıtıldı.

İran polisi, ülkenin kuzeybatısında önemli bir Azeri azınlığın bulunduğu bölgede, Dağlık Karabağ çatışmasında Ermenistan'a karşı Azerbaycan'ı desteklemek için toplanan göstericileri dağıttı.

AFP’nin haberine göre, dün Batı Azerbaycan vilayetinin başkenti Tebriz’de gerçekleşen gösterilere dair video görüntüleri yayınlandı.

Tebriz halkı, Karabağ'ın işgalinin sona ermesi yönünde slogan atarken, Batı Azerbaycan vilayetinin başkenti yaklaşık 500 kişinin toplanmasına tanık oldu.

Iranian media fails in Azerbaijan-Armenia tension - anews

Fars haber ajansına göre, bazı göstericilerin atmosferi etnik sloganlar atmaya çalışarak bozmaya çalışması sebebiyle polisin gösteriye müdahale ettiği bildirildi.

Ajans sokakta toplanan onlarca kişinin Azerice "Karabağ" ve "Yaşasın Azerbaycan" sloganları attığını gösteren iki video yayınladı.

Diğer yandan polis, göstericilerin Zencan ve Erdebil'de toplanmasını önlemek için müdahale etti.

Haberde Zencan’daki bazı göstericilerin ‘etnik slogan’ attıkları gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.

İran, çoğunlukla ülkenin kuzeybatısında yoğunlaşan önemli bir Azeri azınlığa sahip. Toplam 80 milyon nüfusa sahip İran’da 10 milyon Azeri olduğu tahmin ediliyor. Diğer tahminler ise bu rakamın 20 milyonu aşkın olduğu görüşünde.

Tahran'da İran rejimine Ermenistan isyanı

Tahran'da yaşayan Türkler sokaklara dökülerek İran rejiminin Ermenistan'a verdiği desteği protesto etti.

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına saldırmasıyla başlayan çatışmalar tüm hızıyla devam ederken uluslararası arenada da çatışmaların yankıları devam ediyor.

İran rejiminin Ermenistan'a verdiği askeri teçhizat ve destek İran'da yaşayan Türkleri isyan ettirdi.

İran'ın başkenti Tahran'da İran'ın Ermenistan'a verdiği desteği protesto eden bir grup Türk, "Ermenileri desteklemek cinayettir" sloganları attı.

İran'ın yaklaşık yüzde 40'ını Azerbaycan Türkleri oluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde İran'da bir haber sitesinin Ermenilere şehit demesi büyük tepki çekmişti. Tepkiler sonrası haber sitesi çeviri hatası olduğunu açıklamıştı.

Güncellenme Tarihi : 4.10.2020 21:15

İLGİLİ HABERLER