İran Cumhurbaşkanı Pezeshkian Başkan yardımcılığına bir sünniyi atadı

1 dk okuma
İran Cumhurbaşkanı Pezeshkian Başkan yardımcılığına bir sünniyi atadı

Hızlı Özet

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeshkian , resmi medyada yer alan haberlere göre , pazartesi günü Sünni azınlıktan bir siyasetçiyi kırsal kalkınmadan sorumlu başkan yardımcısı olarak atadı.

İran Cumhurbaşkanı Pezeshkian, üst düzey bir göreve Sünni birini atamayı başardı

44 yaşındaki reformcu Abdolkarim Hosseinzadeh, 2012'den bu yana İran parlamentosunda kuzeybatıdaki Naghadeh ve Oshnavieh şehirlerini temsil ediyor.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeshkian , resmi medyada yer alan haberlere göre , pazartesi günü Sünni azınlıktan bir siyasetçiyi kırsal kalkınmadan sorumlu başkan yardımcısı olarak atadı.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, "Cumhurbaşkanı, değerli deneyimleri nedeniyle Abdülkerim Hüseyinzade'yi ülkenin kırsal kalkınması ve dezavantajlı bölgelerinden sorumlu başkan yardımcısı görevine kararnameyle atadı" denildi.

İran'da nüfusun yaklaşık yüzde 10'unu Sünni Müslümanlar oluştururken, ülkenin büyük çoğunluğu Şii'lerden oluşuyor ve Şii İslam devletin resmi dini.

1979'daki İslam devriminden bu yana çok nadir olarak önemli iktidar pozisyonlarına geldiler.

İran'da, ülkedeki cumhurbaşkanlığı işleriyle ilgili kuruluşları yönetmekle görevli çok sayıda cumhurbaşkanı yardımcısı bulunmaktadır.

44 yaşındaki reformcu Hosseinzadeh, 2012'den bu yana İran parlamentosunda kuzeybatıdaki Naghadeh ve Oshnavieh şehirlerini temsil ediyor.

İran'daki Sünnilerin haklarını savunmak için birçok kez kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Kendisi de bir reformcu olan Pezeshkian , seçim kampanyası sırasında etnik ve dini azınlıkların, özellikle de Sünni Kürtlerin önemli pozisyonlarda temsil edilmemesini eleştirmişti.


 

Bu haber 1091 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump İran zirvesinde Erdoğan'ı anlattı.. O çok sert bir adam sakın onunla uğraşmayın
Gündem

Trump İran zirvesinde Erdoğan'ı anlattı.. O çok sert bir adam sakın onunla uğraşmayın

Zirvede konuşma yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Erdoğan muhteşem bir insan ve benim çok iyi dostum. Türkiye’den arkadaşım, o tam bir sert adam. Onunla uğraşmayın, o sert biridir." dedi.

Habervitrini12665 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu'nu hapse yollayan savcı FETÖ'cü Zekeriya Öz çıktı
Gündem

Kaşif Kozinoğlu'nu hapse yollayan savcı FETÖ'cü Zekeriya Öz çıktı

Kaldığı hapishanede 2011'de hayatını kaybeden eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun tutuklama sevk yazısını, FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'ün imzaladığı ortaya çıktı. Belgede, Kaşif Kozinoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma" suçlamaları kapsamında tutuklanması talep edildiği görüldü.

Habervitrini14055 Görüntüleme
AKOM saat verdi! Sağanak yağış alarmı: Metrekare başına 40 kg yağış düşecek
Gündem

AKOM saat verdi! Sağanak yağış alarmı: Metrekare başına 40 kg yağış düşecek

AKOM, İstanbul’da şiddetli yağışların başlayacağını sıcaklıkların düşeceğini duyurdu. Birçok ilçede sağanak etkili olurken, metrekare başına 20-40 kilogram aralığında yağışın etkili olması öngörülüyor. Sıcaklıkların akşam saatlerine kadar azalarak 16 dereceler civarına gerileyeceği tahmin edilirken sağanak yağış yarın geceye kadar sürecek.

Habervitrini12233 Görüntüleme
Erdoğan'dan BM'de diplomasi trafiği
Gündem

Erdoğan'dan BM'de diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'ndaki hitabının ardından ikili görüşmelere başladı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşen Erdoğan, ardından birçok liderle de bir araya geldi.

Habervitrini11551 Görüntüleme