Gündem
  • 19.5.2024 17:00

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi

Cumhurbaşkanı Raisi'yi taşıyan helikopter İran'ın kuzeybatısında kazayla karşı karşıya 

Yerel basında çıkan haberlere göre, İran Cumhurbaşkanı Raisi'yi taşıyan helikopter kazaya karıştı..



İran'ın yarı resmi Tasnim haber ajansının Pazar günü X kanalında bildirdiğine göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi'yi taşıyan helikopter komşu Azerbaycan'ı ziyareti sonrasında bu olaya karıştı  

Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı
Olayın, bölgedeki yoğun sisin kurtarma ekiplerinin çalışmalarını zorlaştırması sonucu meydana geldiği belirtildi. 

Helikopterde Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdullahian da bulunuyordu.

Raisi Doğu Azerbaycan vilayetinde seyahat ediyordu. Olay, Tahran'ın yaklaşık 600 kilometre (375 mil) kuzeybatısında, Azerbaycan Cumhuriyeti sınırındaki bir şehir olan Jolfa yakınlarında meydana geldi.

Raisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte barajın açılışını yapmak üzere Pazar günü erken saatlerde Azerbaycan'a gitmişti. 

Açıklamada, "Cumhurbaşkanının helikopterdeki bazı arkadaşlarının Merkez Karargâh ile iletişim kurabilmesi, olayın can kaybı yaşanmadan sona erebileceği yönündeki umutları artırdı" ifadeleri kullanıldı. Raisi'nin helikopterinin tam durumunun ne olduğu bilinmiyor.

Helikopter, üç helikopterden oluşan konvoyun bir parçasıydı. Tasnim'e göre, bu helikopterlerden ikisi hedeflerine güvenli bir şekilde ulaşan bakanları ve yetkilileri taşıyordu.

Tasnim X'e yaptığı açıklamada, "Tebriz Cuma Namazı İmamı Seyyid Muhammed Ali El Haşim ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amirabdollahian'ın da cumhurbaşkanıyla birlikte helikopterde olduğu bildirildi" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.5.2024 16:58

İLGİLİ HABERLER