Dünya
  • 2.7.2008 20:17

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ABD İLE SAVAŞI ÖNEMSEMEDİ

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, ülkesine saldırı tehditlerini önemsemeyerek, ABD’nin Orta Doğu’da ikinci bir cephe açabilecek durumda olmadığını, İsrail’in de çok fazla siyas kargaşa içinde bulunduğunu belirtti.

Mutteki, New York’ta Associated Press’e (AP) verdiği demeçte, "ekonomisi çok kötü durumdayken, Irak ve Afganistan’da batağa saplanmışken, ABD’nin kendilerine saldırmak gibi bir çılgınlığa başvuracağını sanmadığını" söyledi.
İran Dışişleri Bakanı, "ABD, bölgede yeni bir risk alacak durumda değil" dedi, ancak saldırılması halinde İran’ın "her bağımsız ülke gibi" buna karşılık vereceğini ifade etti.
Ülkesinin diplomatik çözüm istediğini söyleyen Mutteki, nükleer programlarıyla ilgili sorunun çözümü için sunulan uluslararası öneri paketine bir iki haftadan kısa bir süre içinde cevap vereceklerini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:10

İLGİLİ HABERLER