Gündem
  • 14.4.2024 00:58

İran ilk dalga balistik füze saldırısını başlattığını duyurdu

İran devlet haber ajansı, İran'ın İsrail'e karşı balistik füze dalgası başlattığını iddia etti..
Bir kaynak, İran devlet haber ajansına, Tahran'ın İsrail'e karşı ilk balistik füze dalgasını başlattığını söyledi.

NYT: Senkronize saldırılar devam ediyor
The New York Times ise ABD'li yetkililere atıfta bulunarak, İran'ın insansız hava aracı saldırısını daha sonra fırlatılacak olan daha hızlı hareket eden füzelerle senkronize etmeye çalışacağını tahmin ederek, daha yavaş insansız hava araçlarının İsrail işgal "savunma sistemlerinin dikkatini dağıtmak için kullanılabileceğini" açıkladı. ".

Bir güvenlik kaynağına göre İsrail işgal hükümeti, hassas füzeler için belirlenenlerden daha yetenekli müstahkem barınaklara girmeyi de içeren talimatlar yayınladı.

Eş zamanlı insansız hava araçları ve füze saldırıları "İsrail'in" hava savunma sistemini karıştıracak: Bloomberg
Bloomberg'in aktardığına göre, iç değerlendirmeler sırasında kimliğinin açıklanmasını istemeyen ABD'li bir yetkili, drone ve füzelerle eş zamanlı bir saldırının "İsrail'in" hava savunma sistemini karıştırabileceğini, zira farklı hızlara, irtifalara ve yönlere varabileceklerini söyledi.

İsrail medyasının tüm İsrailli politikacıların "İsrail"de kalmaları ve yurt dışı seyahatlerini iptal etmeleri yönünde emir aldıklarını ortaya koymasıyla, işgal güvenliği tahminlerine göre sıkı önlemlerin alındığı İsrail işgali iç cephesinde panik ve endişe durumu arttı.

İsrail işgal güçleri sözcüsü Hagari ise, iç cephe komutanlığında bugün Cumartesi saat 23.00'ten itibaren geçerli olacak ve önümüzdeki Pazartesi aynı saate kadar devam edecek değişiklikleri duyurdu.

Sözcüye göre tedbirler ayrıntılı olarak şunları içeriyor: "Gazze bölgesinde açık alanlarda en fazla 100 kişinin, yerleşim alanlarında ise en fazla 300 kişinin toplanmasına izin veriliyor ve plajlar kapatılıyor." Yerleşimlerde açık alanlarda yalnızca 30 İsraillinin, yerleşim alanlarında ise 300 İsraillinin toplanmasına izin verilirken, diğer yerleşim yerlerinde açık alanlarda yalnızca 30 İsraillinin, yerleşim alanlarında ise 300 İsraillinin toplanmasına izin veriliyor.

İran'ın saldırısı seyir füzelerini de içeriyor

İran Devrim Muhafızları'na bağlı medya, İran'ın saldırısında düzinelerce füze ve insansız hava aracının yer aldığını söylüyor.

İslam Devrim Muhafızları Ordusu, saldırıyı başlattığını doğrulayan bir bildiri yayınladı. Devrim Muhafızları İsrail'deki belirli hedefleri düzinelerce insansız hava aracı ve füze, görünüşe göre seyir füzeleri ile vuracağını söylüyor.

Güncellenme Tarihi : 14.4.2024 02:19

İLGİLİ HABERLER