Dünya
  • 20.6.2025 11:00

İran İsrail'e attığı füze sayısını açıkladı.. Demir Kubbe bakın kaçını yakaladı.. Demir Kubbe elek olmuş

İranlı komutan İsrail'e fırlatılan füze sayısını açıkladı: Onlarcası dört katmanı aştı

İran ordusundan üst düzey yetkili Muhsin Rızaî, katıldığı yayında, terör devleti İsrail'e fırlatılan roket sayısını açıkladı. "Savaşın yedinci günündeyiz. 400'den fazla füze ateşledik" diyen Rızaî, "Bunlardan onlarcası İsrail'in 4 hava savunma sistemini de aşarak işgal topraklarına isabet etti" dedi.

Demir Kubbe'nin başarı oranı sadece yüzde 65

Demir Kubbenin başarı oranı sadece yüzde 65

ABD'li ve İsrailli yetkililer, İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe'nin başarı oranına ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD'li yetkili, Demir Kubbe'nin son 24 saat içerisinde İran'dan gönderilen füzelerin sadece yüzde 65'ini önlediğini belirtti.

Halen günlük hükümet bilgilendirmeleri alan eski bir üst düzey İsrailli istihbarat yetkilisi ise, söz konusu oranın dünkü sayılarla kıyaslandığında yüzde 90'lık bir değere tekabül ettiğini ifade etti. İsrailli yetkili, "İran'ın halen çok gelişmiş füzeleri var ve bunları kullanıyorlar" ifadelerini kullanarak, "İran'ın son günlerde kullandığı daha hızlı füzeler hedeflerine yaklaşırken, İsrail'in hazırlanmak için daha az vakti oluyor" dedi.

hakkını savunma yolunda başarılı olsunlar" ifadelerini kullandı.

https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/770x0/6854eff8382339c6a070dc39.jpg

ERKEN UYARI SÜRESİ 6-7 DAKİKAYA KADAR DÜŞTÜ

İsrailli yetkili, İran'ın kullandığı füzelerin hızına dikkat çekerek, "Düne kadar, füzeler düşmeden 10 ila 11 dakika önceden erken uyarılar alıyorduk ancak bu sabah bu sayı 6 ila 7 dakika arasına düştü" dedi.

Yetkili, "Daha da önemlisi İranlılar, bugün Beerşaba'daki hastanede olduğu gibi, saldırının son aşaması için çok hassas olmalarını sağlayan ve tam olarak istedikleri hedeflere saldırmalarına yardımcı olan bir navigasyon sistemine sahipler" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İran doğrudan Beerşaba'daki hastaneyi hedef aldığı haberlerini yalanlayarak, hastanenin yakındaki bir askeri karargaha düzenlenen saldırının şok dalgası yüzünden zarar gördüğünü aktardı.

İsrail: Füzeleri engelleyemedik

İsrail ordusu, İran'ın Beerşaba kentine düşen füzeleri engelleyemediklerini açıkladı.

 Yediot Ahranot gazetesinin yerel kaynaklardan aktardığına göre, füzenin yerleşim alanında bir otoparka isabet etmesi sonucu yerde çukur açılırken, çok sayıda araç alev aldı.

Haaretz gazetesinin ordu kaynaklarına dayandırdığı haberinde, hava savunma sistemlerinin İran'dan ateşlenen bir füzeyi engelleyemediği, olayın araştırıldığı belirtildi.

İsrail acil yardım servisi, isabet eden füze sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişinin hafif yaralandığını aktardı.

Sosyal medyada, füzenin isabet ettiği, bir noktada yangın çıktığı ve siyah dumanlar yükseldiği görüntüler paylaşıldı.

Güncellenme Tarihi : 20.6.2025 10:43

İLGİLİ HABERLER