Gündem
  • 22.3.2026 03:00

İran İsrail'in Arad şehrini harabeye çevirdi,, 7 ölü 100 yarayı

İran'ın Filistin'in güneyindeki Arad kentine düzenlediği füze saldırısında 7 kişinin öldüğünü ve 100 kişinin yaralandığını gösteriyor.

İran'ın Filistin'in güneyindeki Arad kentine füze saldırısı

Cumartesi akşamı işgal altındaki Filistin'in güneyindeki "Arad" bölgesini hedef alan İran füze saldırısı sonucunda yedi İsrailli yerleşimci öldü, onlarca kişi de yaralandı .

İsrail Kanal 12'nin haberine göre, ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi ise yaralandı; arama kurtarma çalışmaları ise halen devam ediyor.

Magen David Adom ise Arad'da "büyük bir olayla" karşı karşıya olduklarını, kayıp kişilerin ve enkaz altında kalanların olduğunu belirterek vatandaşları hastanelere gitmeye ve kan bağışı yapmaya çağırdı.

İsrail Yayın Kurumu, hava savunma sistemlerinin füzeyi engellemeye çalıştığını ancak füzenin doğrudan yerleşim bölgesine isabet ettiğini ve bunun sonucunda çok sayıda can kaybı yaşandığını doğruladı.

Haberlerde ayrıca, bombalama sonucu şehirdeki dokuz binanın çöktüğü belirtilirken, Yediot Aharonot gazetesi, ölü sayısının artacağı endişesiyle yaralıların taşınmasına yardımcı olmak için Dimona bölgesine helikopterlerin gönderildiğini bildirdi.

Bu bağlamda, İsrail ambulans servisi, saldırı bölgesinde onlarca yaralıya müdahale etmeye devam ederken, Negeve bölgesinde olağanüstü hal ilan etti.

Yetkili merciler arama ve kurtarma çalışmalarına devam ederken, önümüzdeki saatlerde ölü sayısının artması bekleniyor.

Kaynak: Shihab Haber Ajansı

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2026 01:29

İLGİLİ HABERLER