Dünya
  • 20.5.2024 00:37

İran kadınlı erkekli şeytana tapma ayinini bastı, 261 kişiyi tutukladı

Aralarında yabancılar da var.. İran, "şeytani toplantı" düzenleme suçlamasıyla onlarca kişinin tutuklandığını duyurdu

İranlı yarı resmi Tasnim Haber Ajansı Cuma günü yaptığı açıklamada, İran güvenlik güçlerinin başkent Tahran'ın batısında düzenlenen "şeytani" bir toplantıda aralarında üç Avrupa vatandaşının da bulunduğu 260'tan fazla kişiyi tutukladığını bildirdi.

وكالة تسنيم: تفكيك شبكة "شيطانية" واعتقال أكثر من 260 شخصاً غربي طهران


Cuma günü İran polisi, başkent Tahran'ın batısında "şeytana tapınmayı" teşvik ettikleri suçlamasıyla üçü yabancı olmak üzere 250'den fazla kişinin tutuklandığını duyurdu.
İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı "IRNA"nın polis açıklamasına dayandırdığı haberine göre, "Polis Bilgi Merkezi, şeytani şebekenin tespit edilip dağıtıldığını ve geniş çaplı üyelerinin tutuklandığını duyurdu."

ايران: اعتقال 135 شخصًا بتهمة «ممارسة طقوس عبدة الشيطان»ايران: اعتقال 135 شخصًا بتهمة «ممارسة طقوس عبدة الشيطان»

Açıklamada, polisin "müstehcen ve istenmeyen durumda olan, kıyafetlerinde, başlarında, yüzlerinde ve saçlarında şeytani slogan, işaret ve semboller bulunan" 146 erkek ve 115 kadını tutukladığı belirtildi.

Perşembe gecesi Tahran'ın batısındaki Şehriyar şehrinde düzenlenen polis operasyonu sırasında üç Avrupa vatandaşı da "tutuklandı".
Polis yaptığı açıklamada, baskında "73 aracın yanı sıra şeytani semboller, alkollü içkiler ve psikoaktif maddelerin de ele geçirildiğini" doğruladı.

😦 عبدة الشيطان , طقوس مقززة ومرعبة - YouTube

 Baskın, İran'ın slami kıyafet kurallarını ihlal etmekle suçlanan kadınlara yönelik ülke çapındaki güvenlik önlemlerinin ardından geldi.

 Yarı resmi İran Tasnim Haber Ajansı, raporuna, kafataslarının şeklini taklit ediyor gibi görünen maskeleri ve kafataslarının çizimini taşıyan tişörtleri gösteren resimlerle eşlik etti.

تعرف على جماعة "الزوايا التسع الشيطانية" اليمينية المتطرفة - BBC News عربي

Raporda Avrupalıların milliyetlerinden bahsedilmedi.

 Muhafazakar ülkede sözde "şeytani" toplantılara yönelik baskınlar yaygın; genellikle İran'da büyük ölçüde yasak olan, alkol tüketilen partileri veya konserleri hedef alıyor.
Temmuz 2009'da polis kuzeybatıdaki Erdebil ilinde "şeytana tapınma" suçundan üç kişiyi tutukladı.
Aynı yılın mayıs ayında ülkedeki medya kuruluşları, güneydeki Şiraz kentinde insanların alkol içtikleri ve "kan emdikleri" söylenen bir konsere düzenlenen baskında 104 "Şeytana tapan"ın tutuklandığını bildirdi.
2007 yılında polis, Tahran yakınlarındaki bir parkta yasadışı bir rock konserine düzenlenen baskında 230 kişiyi tutuklad

 

Güncellenme Tarihi : 20.5.2024 21:33

İLGİLİ HABERLER