İRAN RESMİ HABER AJANSI IRNA,HARUN DOĞAN VE AHMET GÜLHAN'IN DOPİNG YAPTIKLARINI İDDİA ETTİ
KAYNAK : Haber Vitrini
xSEPHER SUPHİ
TAHRAN- İran Güreş Federasyonu, 2 Türk güreşçinin Tahran'daki 2002 Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda doping yaptıklarını iddia etti.
Resmi Haber Ajansı IRNA tarafından İran Güreş Federasyonu'nun açıklamasına dayanarak, yayınlanan haberde, Almanya'nın Kölen Laboratuvarı'na gönderilen tahlil sonuçlarına göre, 60 kiloda mücadele eden Harun Doğan ile 74 kiloda mücadele eden Ahmet Gülhan'ın güçlendirici maddeler kullandıklarının tespit edildiği iddia edildi.
Haberde tahlil sonuçlarının Olimpik Sağlık Komitesi'ne bildirildiği ve Uluslararası Güreş Federasyonu yetkililerinin söz konusu güreşçilerin savunmasını dinleyeceği ve bu konuda karar vereceği belirtildi.
İran'ın başkenti Tahran'da yapılan 2002 Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda, Harun Doğan altın, Ahmet Gülhan ise bronz madalya kazanmıştı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:13