TAHRAN -Cumhurbaşkanı adaylarından Mehdi Kerrubi, Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi''ye mektup yazarak, ''''seçimlerdeki ihlal söylentilerinin'''' açıklığa kavuşturulmasını istedi.
Seçimlerde ''''benzeri görülmemiş'''' birçok ahlaksızlık olduğunu öne süren Kerrubi, ''''Bu dosyayı kolay kolay kapatamayız'''' dedi.
''''İslami yönetimin gerçek patronu olan halkın'''' seçimlerde ne olup bittiğini öğrenmelerine izin verilmesi gerektiğini ifade eden Kerrubi, seçimler hakkında halkı bilgilendirmenin İslami yönetime ve milli çıkarlara zarar vermeyeceğini belirtti.
Dini lider ve Yargı Erki Başkanı''nın yanı sıra halkın da seçimler hakkındaki gerçekleri bilmesi gerektiğini ifade eden Kerrubi, Hatemi''den, Anayasayı Koruyucular Konseyi (AKK), İçişleri Bakanlığı görevlileriyle cumhurbaşkanlığı seçimine katılan adayların temsilcilerinin yer aldığı bir komisyon kurmasını istedi.
Kerrubi, kurulacak komisyonun birinci tur seçim sonuçlarını ''''oy sayım sürecinin son anlarında değiştiren'''' Tahran ve İsfahan''daki oyları yeniden saymasını talep etti.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:32