Gündem
  • 18.9.2006 16:21

İRANLI HEYETE ABD'DEN VİZE İŞKENCESİ!..

TAHRAN - İran, Amerika Birleşik Devletleri'ni yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılacak olan İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad'a eşlik edecek İran heyet üyelerine vize vermekte yavaş davranmakla suçladı.

 
İran hükümet sözcüsü Gulam Hüseyin Elham, yaptığı açıklamada, "Devlet Başkanı Ahmedinecad'a eşlik edecek delegasyon üyeleri ve gazeteciler vize almakta problemler yaşıyorlar. Bu akşama kadar vize almamız gerekiyor. Bu yeni bir yaptırımdır. Bu Amerika Birleşik Devletleri'nin uluslararası taahhütlerini yerine getiremediğini gösteriyor. ABD Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi'ne baskı uygulamak istiyor. Birleşmiş Milletler buna bir çözüm bulmalıdır" dedi.


Küba'da Bağlantısızlar Hareketi zirvesine katıldıktan sonra Venezuela'ya geçen İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad'ın BM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapmak üzere bugün ilerleyen saatlerde New York'a hareket etmesi bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:31

İLGİLİ HABERLER