Spor
  • 15.5.2013 11:16

Irkçılık, Drogba'nın başına ilk kez gelmiyor

LONDRA (AA) - Yunus Kaymaz - Futbolda ırkçılığa karşı en çok mücadele eden ülkelerden biri olan İngiltere'de, futbolculara ırkçı hareketler yapan taraftarlar ağır cezalarla karşı karşıya kalıyor.
            Stat kameraları, yayıncı kuruluşun görüntüleri, güvenlik birimlerinin önlemleri ve kulüplerin tavizsiz kararlarıyla ırkçılığa karşı en sert yaptırımların uygulandığı ülkelerden biri olan İngiltere'de geçen yıl futbolculara "maymun taklidi" yapan iki taraftar, önce polis sorgusundan geçti ardından da kulüpleri tarafından cezaya çarptırıldı.
      Uzun süre İngiliz kamuoyunun gündeminden düşmeyen olaylardan biri geçen yıl ekim ayında, Lig Kupası 4. turunda Chelsea ile Manchester United arasındaki maçta yaşandı. Londra temsilcisinin uzatma dakikalarında attığı golle 5-4 kazandığı ve tur atladığı karşılaşmada, 28 yaşındaki Gavin Kirkham, Manchester United'ın forveti Danny Welbeck'e tribünden "maymun taklidi" yaparken görüntülendi.
      Chelsea Kulübü, polis tarafından gözaltına alınan Kirkham'ın ömür boyu Stamford Bridge Stadı'na giriş yasağına çarptırıldığını duyurdu.
      "Maymun taklidi" yaptığı gerekçesiyle geçen yıl bir başka ceza da Liverpool taraftarına verildi. Ocak ayındaki Federasyon Kupası 4. tur maçında, Manchester Unitedlı Patrice Evra'ya Anfield Road tribününden maymun taklidi yaptığı tespit edilen 58 yaşındaki Phillip Gannon, çıkarıldığı mahkemede suçlu bulundu ve 4 yıl stada girememe cezası aldı.
     
     -Drogba'nın başına ilk kez gelmiyor-
    
     Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Didier Drogba, kariyerini İngiltere'de sürdürdüğü dönemde de ırkçı yaklaşımlara maruz kaldı.
      Geçen yıl nisan ayında Chelsea ile Tottenham Hotspur arasında oynanan Federasyon Kupası yarı final maçında Chelsea forması giyen Drogba'ya karşı ırkçılık yaptığı belirlenen 55 yaşındaki Stephen Fitzwater, çıkarıldığı mahkeme tarafından suçlu bulundu.
      Mahkeme, Fitzwater'a 3 yıl statlara giriş yasağı koyarken, Chelsea, 55 yaşındaki taraftarın ömür boyu Stamford Bridge Stadı'na giremeyeceğini duyurdu.
     
     -Suarez ve Terry de cezasız kalmadı-
    
     İngiliz futbolunda son dönemde sadece taraftarlar değil futbolcular da saha içindeki ırkçı hareketleri nedeniyle ağır cezalarla karşı karşıya kaldı.
      Liverpool'un Uruguaylı forveti Luis Suarez, Manchester United maçında Patrice Evra'ya karşı kullandığı ırkçı kelimeler nedeniyle İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 8 maç cezaya çarptırıldı.
      Chelsea kaptanı John Terry de Queens Park Rangers'ta forma giyen Anton Ferdinand'a ırkçılık yaptığı gerekçesiyle hakkında açılan davadan beraat etse de Futbol Federasyonu tarafından 4 maçtan men edildi. Terry, iddialar nedeniyle milli takımı bıraktığını açıkladı.
     
     Yayıncı: Selçuk Aval
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:19

İLGİLİ HABERLER