MEHMET KAYMAK/EROL ŞENNUR
ADANA - İş Bankası Adana Pozantı Şube Müdürü Nusret Güleç'i kaçırmaya kalkışan 3 kişi, aracın yoldan çıkarak kaza yapması sonucu yaralı olarak yakalandı.
Olay, bugün saat 09.30 sularında İş Bankası Pozantı Şubesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde bankaya gelen bir kişi, müşteri ziyaretine götürme bahanesiyle 46 yaşındaki Şube Müdürü Nusret Güleç'i dışarı çıkarıp aracına davet etti. Bu sırada aynı araca 2 kişi daha bindi. Hızla olay yerinden uzaklaşarak Adana istikametine doğru yol alan zanlılar, şube müdürünün ellerini ve ayaklarını bağlamaya çalıştı. Banka müdürünün direnmesi üzerine yaşanan boğuşma nedeniyle Mustafa Tuncer'in kullandığı 01 NZ 366 plakalı araç, E-5 Karayolu'nun Damlama mevkiinde yoldan çıkıp devrilerek TEM Otoyolu'nda seyreden bir otobüsün önüne düştü. Kazada araçta bulunan Pozantı Şube Müdürü Nusret Güleç'in yanı sıra zanlılardan Bahattin Aşıçı (20), Mustafa Tuncer (23) ve Oktay Ergün (21) yaralandı.
KAZA İHBARI KAÇIRMA OLAYINI ORTAYA ÇIKARDI
Yapılan kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, şahısların banka müdürünü kaçırmak isterken kaza yaptığını öğrenince zanlılardan Mustafa Tuncer ve Bahattin Aşıçı'yı yakaladı. Hafif yaralı olduğu için kazadan sonra olay yerinden kaçan Oktay Ergün de kısa süre sonra ele geçirildi. Oktay Ergün, Pozantı Emniyet Müdürlüğü'nce gözaltına alınırken, Pozantı Sağlık Ocağı'nda ilk müdahaleleri yapılan yaralı banka müdürü Nusret Güleç'in yanı sıra Bahattin Aşıcı ve Mustafa Tuncer adlı zanlılar daha sonra Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Şahısların kendisini kaçırma sebebini bilmediğini ifade eden yaralı Banka Müdürü Nusret Güleç, olayın şokunu halen üzerinden atamadığını söyledi. Güleç, bindiği araca 2 kişinin daha gelmesiyle kaçırıldığını anladığını, kendisini bağlamaya çalışan şahıslara direndiği sırada kazanın meydana geldiğini söyledi.
Zanlılardan Oktay Ergün'ün Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Zanlıların Şube Müdürü Güleç'i, ''Çiftehan'da Duran Sümbül seni bekliyor'' diyerek kandırıp araca bindirdiği, ancak araç Çiftehan yerine Adana istikametine doğru hareket edince kaçırıldığını anlayan Nusret Güleç'in şahıslara direndiği belirlendi. Banka müdürünün fidye için kaçırılmak istendiği kaydedildi.
Araçta yapılan aramada 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:05