Ekonomi
  • 13.6.2014 16:43

İş Bankası'ndan dev ortaklık adımı

İmza töreni, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ile Woori Finansal Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Woori Bank Genel Müdürü Soon Woo Lee'nin katılımıyla gerçekleşti.

Bali ve Lee'nin imzaladığı belge, iki banka müşterileri için karşılıklı olarak geniş kapsamlı bankacılık hizmetleri verilebilmesine imkân tanıyor. Mutabakat belgesi uyarınca tarafların Türkiye ve Güney Kore’de faaliyette bulunmak isteyen müşterilerine karşılıklı olarak bankacılık ürün ve hizmetlerinin sunulması ve iki banka arasındaki işbirliğinin artırılması hedefleniyor.


İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, mutabakat belgesinin imza töreninde yaptığı konuşmada, Güney Kore ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin yıldan yıla yükselen bir eğilim gösterdiğini söyledi.


2013 yılında iki ülke arasında imzalanmış olan Serbest Ticaret Anlaşması ile mevcut ticaret hacminin önemli ölçüde artacağını belirten Adnan Bali sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu anlaşmayı büyük bir gurur ve memnuniyetle imzalıyoruz. İmzaladığımız mutabakat belgesinin Woori Bank ile yeni işbirliklerinin yolunu açacağına, müşterilerimiz açısından yeni imkânlar yaratacağına ve Güney Kore ile ülkemiz arasında ticareti kolaylaştıracağına inanıyoruz."


Aktif büyüklüğü bakımından Güney Kore’de 2. ve dünyada ise 115. sırada yer alan Woori Bank, 2013 yılsonu itibarıyla yaklaşık 236.9 milyar dolar aktif büyüklüğe sahip. Daha önce de Güney Kore’de çeşitli işbirliklerini hayata geçiren İş Bankası, 2010 yılında Güney Kore Eximbank ile Türkiye ve yakın komşu ülkelerde yerleşik Güney Kore bağlantılı şirketler ve bu şirketlerle ticari faaliyeti olan şirketlere destek sağlanması amacıyla 14 yıl vadeli 50 milyon dolar ve 2011 yılında da yine aynı bankayla 10 yıl vadli 150 milyon dolarlık kredi anlaşmasına imza atmıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:13

İLGİLİ HABERLER