Gündem
  • 30.4.2007 14:04

İŞÇİ PARTİSİ'NDEN GÜL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İşçi Partisi, 11. Cumhurbaşkanı adayı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.


     İşçi Partisi Genel Sekreteri Avukat Nusret Senem ve bazı partililer, Ankara Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.


     Senem, Abdullah Gül'ün, 2 Nisan 2003 tarihinde, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile Ankara'da ''2 sayfa 9 maddelik gizli bir plan yaptığını'' ileri sürerek, planda yer aldığını iddia ettiği bazı maddeleri saydı.


     Abdullah Gül'ün girişimlerinin TCK'nın ''Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar'' bölümünde yer alan eylemlere denk düştüğünü savunan Senem, Gül'ün, TCK'nın ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' ile ilgili 302. maddesi, ''Devlete karşı savaşa tahrik'' eyleminin düzenlendiği 304. maddesi, ''Anayasayı ihlal'' suçuna ilişkin 309. maddesi, ''Yasama organına karşı suç''un cezalandırıldığı 311. maddesi ve ''Suç için anlaşma'' eylemini cezalandıran 316. maddesini ihlal ettiğini öne sürdü.


     Senem, Abdullah Gül'ün Anayasa'nın 14. maddesinde düzenlenen ''Vatana ihanet'' suçunu da işlediğini iddia ederek, ''Cumhuriyet Savcılığı, Gül hakkında TBMM Başkanlığı'na yazı yazarak, Anayasa'nın 103. maddesine göre soruşturma açılmasını istemeli ve Gül hakkında adli soruşturma başlatarak yine TBMM Başkanlığı'ndan dokunulmazlığının kaldırılmasını ve Meclis soruşturması yapılmasını talep etmelidir'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER