Dünya
  • 10.6.2014 22:30

IŞİD bir kenti daha ele geçirdi

Irak'ta IŞID, başkenti Musul olan Ninova vilayetinin kontrolünü ele geçirdikten sonra Selahaddin eyaleti içerisinde yer alan Tuzhurmatu kentini ele geçirdiklerini, ayrıca Selahaddin'e bağlı Bici kentindeki tüm silah depolarına el koyduğunu duyurdu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) Liderliğini Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin yaptığı Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Meclis Grubu, Musul’daki gelişmeler için acil toplandı

TÜRKMENLER TERK ETTİ

Türkmenlerin en yoğun yaşadığı, Irak'ın Selahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarına karşı ikaz edilen binlerce Türkmen evlerini terk ederek bölgeden ayrıldı.

DHA muhabiri, 45 bin civarında Türkmen'in yaşadığı Tuzhurmatu'da Irak Türkmen Cephesi yetkililerinin saldırı olasılığına karşı halkı ikaz ettiği, Türkmenlerin büyük çoğunluğunun ise daha güvenli olan Kürkük, Süleymaniye ve Erbil kentlerine göç ettiğini bildirdi.

Son 1,5 yılda Tuzhurmatu'da düzenlenen saldırılarda yaklaşık 800 Türkmen'in hayatını kaybettiği, 2 binden fazla da kişinin yaralandığı belirtiliyor

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:18

İLGİLİ HABERLER