Gündem
  • 28.1.2023 16:49

İsmail Saymaz'dan CHP'ye 'Yeter söz milletindir' eleştirisi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Yeter söz de, karar da milletindir' diyerek Adnan Menderes'in tek parti diktasını yıktığı 1950 seçimlerine atıfta bulundu ve seçim tarihini 14 Mayıs olarak duyurdu. CHP, bunun üzerine Genel Merkez binasına, 'Yeter söz milletin' ifadesi ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yer aldığı bir afiş astı. Bu afiş tartışmaları da beraberinde getirdi. CHP'nin kendisini yıkan slogana sahip çıkmasını CHP yandaşı gazeteci İsmail Saymaz da sert sözlerle eleştirdi. Saymaz, "Yenilginin sloganı ile zafer olmaz" dedi. Başkan Erdoğan da, CHP'yi taklitçilik ile eleştirmişti.

'Yeter söz milletindir.' Bu ifade Türkiye'de bir dönemi sona erdirirken, demokraside yeni bir dönemi başlatmıştı. 1950 seçimlerinde Adnan Menderes önderliğindeki Demokrat Parti, tek parti diktası ile yıllarca ülkeyi yöneten CHP'yi halkın büyük teveccühü ile sandığa gömmüştü. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihini ilan ederken 'Yeter, söz de, karar da milletin' diyerek Adnan Menderes'i ve 1950 seçimlerini hatırlattı. Erdoğan, seçim tarihini 14 Mayıs olarak ilan etti ve Türkiye'nin yeni yüzyılında da bu tarihin simge olacağını söyledi. Bunun üzerine CHP, kendisini sandığa gömen slogana sahip çıkarak Genel Merkez'e astı. Bu da eleştirileri beraberinde getirdi. CHP'li gazeteci İsmail Saymaz, anamuhalefet partisinin bu aymazlığına sessiz kalamadı ve sert ifadeler kullandı. Saymaz, "CHP'nin "Yeter söz milletindir" sloganı ve işaretini kullanmasını hatalı buluyorum. Bu slogan ve işaret DP'nin CHP iktidarını devirmesini sembolize ediyor." dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ADNAN MENDERES'İN HATIRASINA SELAM: YETER! SÖZ DE, KARAR DA MİLLETİN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerini, Yeter! Söz de, karar da milletin' sözleri ilan etti. Erdoğan, Adnan Menderes'e selam göndererek, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını resmen açıkladı.

CHP, KENDİSİNİ SANDIĞA GÖMEN SLOGANA SARILDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Yeter! Söz de, karar da milletindir' ifadesi sonrası CHP de aynı slogana sarıldı. CHP Genel Merkezi'ne, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı ile birlikte, 'Yeter! Söz milletindir' ifadelerinin yer aldığı afiş asıldı. Bu afiş büyük tepki çekti. Tepkinin nedeni ise, bu sözlerin CHP'yi sandığa gömen slogan olmasıydı.

Güncellenme Tarihi : 28.1.2023 16:51

İLGİLİ HABERLER