Gündem
  • 6.6.2024 10:19

İsrail açıkladı.. HAMAS'ın elindeki esirlerin üçte biri öldü

İsrail, Gazze'deki mahkumların üçte birinin öldürüldüğünü tahmin ediyor.. İşgal sayımı, direniş tarafından tutulan tutukluların sayısını ortaya koyuyor 

 ABD'nin bir esir değişimi anlaşması imzalamak ve ateşkese varmak için baskı yaptığı bir dönemde, Gazze'deki İsrailli tutukluların üçte birinden fazlasının öldüğüne inandığını gösterdi. Gazze'de.

Hükümet istatistiklerine göre, 120 tutuklu kaldı ve İsrailli yetkililer, istihbarat bilgileri, güvenlik kameraları veya çevredekiler tarafından çekilen videolar ve kanıt analizleri de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere dayanarak 43 kişinin cesetlerini çıkaramadan öldüğünü açıkladı.

Ancak Reuters'e göre bazı yetkililer özel yorumlarında ölü sayısının daha yüksek olabileceğine inanıyor.

4 İsrailli mahkum öldürüldü

Pazartesi günü işgal ordusu, Gazze Şeridi'nde direniş tarafından tutulan dört mahkumun öldüğünü duyururken, Hamas, İsrail saldırılarının kaçırılan birçok kişinin ölümüne yol açtığını belirtti.

21 Nisan 2024'te İngiliz gazetesi Daily Mail , İsrailli bir kaynağın Şin Bet'in İsrailli tutuklulardan yalnızca 40'ının hayatta olmasından korktuğunu söylediğini aktardı.

Cuma günü ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Hamas'la savaşın sona ermesini sağlayacak bir "esir değişimi" anlaşması önerisini duyurdu.

Bu arada İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze'deki "savaşı durdurmaya hazır olmadığını" söyleyerek, Biden'ın sunduğu şeyin "doğru olmadığını" iddia ederek, açıklamadığı başka ayrıntıların da bulunduğunu belirtti.

Şöyle devam etti: "Rehineleri geri vermek için çatışmayı 42 gün durdurabiliriz ama tam zaferden vazgeçmeyeceğiz."

İsrail Yayın Otoritesi'ne göre Netanyahu, anlaşmada serbest bırakılacak Filistinli mahkumların sayısı hakkında da konuşmayı reddetti.

Güncellenme Tarihi : 6.6.2024 10:26

İLGİLİ HABERLER