Gündem
  • 6.12.2023 10:44

İsrail askerleri arasında esrarengiz bir hastalık yayılıyor

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Gazze Şeridi'nde görev yapan İsrail kuvvetleri arasında sebebi bilinmeyen esrarengiz bir mide-bağırsak hastalıkları ve gıda zehirlenmesi salgını yaşıyor.

Yedioth Ahronoth'un Pazartesi günü bildirdiğine göre "İsrailli askerler arasında bağırsak hastalıklarının görülme sıklığında olağandışı bir artış" vardı . 

Raporda, İsrail'in Gazze saldırısının başladığı 7 Ekim'den bu yana birçok restoran ve şahsın İsrail kuvvetlerine kirlenmiş gıda maddeleri bağışladığı belirtiliyor.
Hastalığın sebebi olarak bu gıdalar gösteriliyor.

Pek çok asker şiddetli ishal ve yüksek ateş gibi gıda zehirlenmesi belirtileri yaşadı.

Ashdod'daki Assuta Genel Hastanesi Bulaşıcı Hastalıklar Birimi müdürü Tal Brosh, "İshal güneydeki askerler arasında, toplanma alanlarında ve daha sonra Gazze'de savaşmaya giden askerler arasında da büyük bir hızlayayıldı.Bunun sebebinin gıda mı yoksa başka bir şey mi henüz tespit edemedik" dedi.

Brosh, "Gastroenterite neden olan Shigella bakterisi enfeksiyonu  Gazze'deki askerler arasında da yayılan çok ciddi bir hastalık. Shigella bakterisi enfeksiyonu, bireyler arasında doğrudan temas veya gıda yoluyla meydana geliyor." diye ekledi.

 “Eğer enfeksiyon bir piyade bölüğündeki 10 asker arasında yayılırsa, ateşleri 40 dereceye ulaştıktan sonra ateşleri çıkarsa ve her 20 dakikada bir ishal olmaya başlarlarsa artık o askerler savaşmaya uygun değillerdir ve kendilerini riske maruz bırakırlar. Tedavi olamazlarsa ölüm daha gündeme gelir" dedi.

Savaşın başında McDonald's'ın İsrail'deki şubesi, İsrail kuvvetlerine binlerce bedava yemek bağışladığını duyurarak Arap dünyasında büyük bir boykot kampanyasını ateşledi.

ABD'li burger devinin Suudi Arabistan, Umman, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Türkiye'deki şubeleri, kendilerini İsrail şubesinden ayıran ve çoğu durumda Gazze'ye yardım sözü veren açıklamalar yayınladı.

İsrail'in kuşatılmış ve yoksul Gazze Şeridi'ne karşı yürüttüğü savaş, en az 8.000'i çocuk olmak üzere 15.000'den fazla insanı öldürdü.
 

Güncellenme Tarihi : 6.12.2023 21:52

İLGİLİ HABERLER