Gündem
  • 29.5.2024 23:40

İsrail askerleri arasında şaşkınlık ve çöküş..

Refah ve Cebeliye ara sokaklarında direniş güçleri  işgal ordusunu işte böyle yıpratıyor..
Beklenmedik yerlerden ani baskınlar, üstlerine yağan roketlerle İsrail askerleri büyük bir bunalım yaşıyor. Cephede hergün ölüm tehlikesi yaşayan bu askerler sosyal medyada yazdıkları notlarla tükenişlerini anlatıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 230 günden fazla süren saldırganlığına rağmen, Filistin direnişi sahada kazanımlar elde etmeye ve İsrail işgal ordusunu yormaya devam ediyor; İsrail işgal ordusu, Şerid'de konuşlanmış yirmi Hamas tugayı İşgal güçlerine darbe üzerine darbe vuruyor.

İsrail askeri analizleri, işgalin direnişi tüketmek için zaman faktörüne bel bağlamasının ardından Filistin direnişinin son haftalarda işgal ordusuna ağır kayıplar vermeye devam ettiğini ancak yaşananların tam tersi olduğunu ve direnişin işgali tüketmeyi başardığını ortaya çıkardı. İsrailli uzmanların ifadesine gör

İsrail'den art arda itiraflar

İsrail medyası, sıkı askeri medya sansürüne rağmen, Gazze'deki sahadan gelen günlük raporları yayınlamaya devam ediyor ; bu raporlar, İsrail işgal ordusunun askerlerinin, direniş savaşçılarıyla şiddetli çatışmalar ve sıfır mesafeden çatışmalar ışığında orada karşılaştığı zorlukları ortaya koyuyor. ve yüz yüze.

Yalnızca Mayıs ayında Filistin direnişiyle yaşanan çatışmalar, düzinelerce İsraillinin ölümü ve yaralanmasına yol açtı; bu da işgalciyi, gizlemek için çok çalıştığı bir gerçeğe, yani "Hamas'ın hâlâ iyi olduğu" gerçeğine karşı uyardı.

İsrailli uzmanlar son zamanlarda, özellikle son haftalarda İsrail işgal ordusunun Gazze'deki başarısızlıklarının "hesabına" odaklandılar ve ordunun Gazze'den "güvenli bir şekilde çekilmesi" veya güçlerinin yeniden konumlandırılması için bir plan bulunması gerektiği çağrısında bulundular. Hamas keskin nişancıları ve savaşçıları için kolay bir av olarak kalacaklarından korktukları için oradalar.

Belki de bunu en açık şekilde ortaya koyan şey, İsrail gazetelerinde ve haber bültenlerinde öne çıkan manşetlerde öne çıkanlardır ve bazı örnekler şöyledir:

- “Hamas Refah'ta bize 'pusu' hazırlıyor, burayı işgal etmek bizi bekleyen 'tuzak' olacak.

- İsrail, Gazze'deki korkunç sel karşısında çaresiz kalıyor ve her zamanki gibi kekeliyor.

Gazze savaşı bizi bir başarısızlıktan diğerine sürüklüyor ve bize boşuna pahalıya mal oluyor.

Gazze savaşını durdurmak, “başarısız koronun” hatalarını düzeltmenin ilk yoludur.

Hamas hâlâ "Mutlak bir zafer yok" diyor ve liderlerimiz başarısız oluyor.

Hamas savaşçılarının önündeki seçkin birlikler, kruvazörler, zırhlar ve toplar nerede? 

Yeni Arap Personeli ve Ajansları

Güncellenme Tarihi : 29.5.2024 23:52

İLGİLİ HABERLER