Gündem
  • 10.2.2024 22:33

İsrail askerleri gizemli bir enfeksiyondan ölüyor.. İlaçlar fayda etmeri

İsrailli askerlerin Gazze'de gizemli bir mantar enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti. Ailenin ve doktorların isteği üzerine deneysel bir mantar önleyici ilacın İsrail'e getirildiği, ancak askerin durumunu iyileştirmediği bildirildi.
Bu esrarengiz mantar enfeksiyonundan ölen asker sayısının 10'ün üstünde olduğu bildirildi. Doktorların mantar enfeksiyonu dediği bu gizemli hastalık için bilinen mantar ilaçlarının hiç biri fayda etmiyor. 
Enfeksiyon büyük bir hızla bütün vücutta yayılıyor.
Times of Israel'in haberine göre, Gazze Şeridi'nde savaşan İsrailli bir asker tehlikeli bir mantar türüne yakalanarak hayatını kaybetti. Yaklaşık on askerin aynı mantardan etkilendiği ve İsrail'de tedavi gördüğü belirtiliyor.

ENFEKSİYONUN KAYNAĞI VE İLACI BİLİNMİYOR

Mantarın kaynağının kanalizasyon atıklarıyla kirlenmiş toprak olabileceği belirtiliyor. İsrail, atık arıtma tesisleri de dahil olmak üzere Gazze'nin altyapısına büyük hasar verecek saldırılar düzenlemişti.

Mantar enfeksiyonu, sahadaki kötü koşullar nedeniyle steril tutulamayan Gazze'de savaşan askerlerin açtığı yaralardan bulaşıyor. Gazze'de en az 159 İsrail askerinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık kuruluşları çok sayıda yaralıyı titizlikle tedavi ediyor, bunların bazılarında ciddi yaralar var, bu da enfeksiyon riskini artırıyor. Bu tür çoklu sistem yaralanmaları aynı zamanda bağışıklık kapasitesini de zayıflatıyor. Bu, bir sağlık sorunudur." Tıp dünyasında tanıdık bir olgu.” Askeri kayıplarla bağlantılı olmayan vakalarda bile meydana geliyor ve yerdeki ciddi ve karmaşık yaralanmalar toprağın kirlenmesine yol açabiliyor,

ASKERLERİN HASTALANMASI ARTTI
İsrail gazetesi "Ynet" daha önce İsrail ordusunun saflarında endişe verici bir bağırsak hastalığının yayıldığını duyurmuş ve yaklaşık 18 askerin tedavi görmek üzere Gazze Şeridi'nden tahliye edildiğini kaydetmişti.
Gazete, İsrail ordusunun son haftalarda Gazze Şeridi'ndeki savaşçılar da dahil olmak üzere askerler arasında bağırsak hastalıkları ve gıda zehirlenmesi vakalarında olağandışı bir artışla karşı karşıya olduğunu söyledi.
İsrailli doktorların hastaların tedavisini denetlediğini aktaran gazete, bunun nedeninin askerlere bağışlanan bozuk yiyecekler ve hijyen eksikliği olduğunu belirtti.
İsrail ordu sözcüsü şunları söyledi: "Bu, yaklaşık 18 askerin bağırsak hastalıklarına yakalandığı tek seferlik bir olaydır. Savaşçılar, tıbbi bakım almak üzere Gazze Şeridi'nden tahliye edildi."
İsrail'deki Bulaşıcı Hastalıklar Derneği (IID) başkanı Profesör Galia Rahav, "Orada toprak ve kil ile temas, küfün yanı sıra bu dirençli bakterilerin de maruz kalmasına neden oluyor" dedi.
Yedioth Ahronoth gazetesine göre, bazen enfekte dokuyu çıkarmak için endoskopi gibi cerrahi müdahaleler gerektiğinden, bu enfeksiyonların ortaya çıkışı askerlerin tedavisini de etkiliyor.
Antimikrobiyal direnç, bakteriler, virüsler, mantarlar ve parazitler zamanla değişip ilaçlara yanıt vermediğinde ortaya çıkar; bu da enfeksiyonların tedavisini zorlaştırır ve hastalığın yayılma, ciddi hastalık ve ölüm riskini artırır.
 

Binyamin konseyi tarafından açıklanan Gazze'deki yaralardan ölen askerin ölümü

Sagotlu asker Hanan Drori, Binyamin Bölge Konseyi tarafından Çarşamba sabahı sözde şehit bir asker olarak ilan edildi.

26 yaşındaki Drori'nin anne babası ve üç erkek kardeşi hayatta kaldı ve nişanlanmak üzere olduğu bildirildi.

Binyamin Bölge Konseyi başkanı Yisrael Katz, "Hanan'ı değerli bir komşum olarak tanıyordum" dedi. "Mizah duygusu ve nezaket sahibi güzel bir adamı kaybettik. Akıllı ve zeki bir adam. Tüm aileyi ve sevgili ebeveynler Tali ve Roni'yi kucaklıyoruz."

Drori, Hamas'a karşı savaşın başlamasından bu yana öldürülen üçüncü Psagot sakini oldu. 

Güncellenme Tarihi : 10.2.2024 22:47

İLGİLİ HABERLER