Dünya
  • 31.7.2008 00:21

İSRAİL BAŞBAKANI'NDAN SÜRPRİZ AÇIKLAMA!..

Olmert, Başbakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında, bugüne dek, kendisine yapılan tüm baskı ve zorlamalara rağmen Başbakanlık görevini bırakmadığını belirtti ve "Ancak, önümüzdeki Kadima seçimlerinde başkanlığa adaylığımı koymuyorum" dedi.
İsrail Başbakanı, Eylül ayında yapılacak parti başkanlık seçimlerinde, Kadima liderliğine hak kazanacak kişi belli olur olmaz başbakanlıktan istifa edeceğini ve en kısa zamanda bir koalisyon hükümeti kurularak, ülkeyi yönetmesine olanak tanıyacağını söyledi. Mevcut durumun, böyle bir koalisyon kurulmasına olanak verdiğini dile getiren Olmert, hakkında açılan soruşturmalara atıfta bulunarak, "Ondan sonra da ellerimin temiz olduğunu kanıtlamak için gerekli zamanı kazanmış olacağım" diye konuştu.
Olmert'in açıklamasından önce, ABD Başkanı George W. Bush'u arayarak, kararı ile ilgili kendisini haberdar ettiği bildirildi.
Söz konusu açıklama, İsrail'deki siyasi yorumcular tarafından, Olmert'in siyasi kariyerinin sonu olarak değerlendirilirken, 17 Eylül'de yapılacak Kadima partisi ön seçimlerinde, Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin şansının büyük olduğu belirtiliyor.
Olmert'in açıklamasından sonra, muhalefetteki Likud Partisi, Olmert'in partisinde başkanlığa aday olmama kararının, erken genel seçimleri gerekli kıldığını savunan bir açıklama yayınladı.
Açıklamada, Kadima'nın başında kimin olduğunun önemi bulunmadığı, hükümetin, ülkeyi yönetmekte olağanüstü başarısız olduğu öne sürüldü.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:27

İLGİLİ HABERLER