Dünya
  • 2.3.2024 13:59

İsrail bombardımanında esir Netanyahu’nun yakını çıktı

İsrail bombardımanında ölen esirlerden biri Netanyahu’nun yakını çıktı

Netanyahu arkadaşlarını terk etti! El Kassam: Ölen mahkumlardan biri işgal başbakanına yakındı 

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 1 Mart 2024 Cuma akşamı, ölen İsrailli mahkumlardan birinin fotoğrafını yayınlayarak şu yorumu yaptı: “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, arkadaşlarını kaderleriyle yüzleşmeye terk etti. onları kurtarmadan yalnız başına.”

Bu arada Kassam'ın önde gelen kaynaklarından biri, "Öldüğünü açıkladığımız mahkumlardan biri, gözaltındayken yaptığı itiraflara göre Netanyahu'nun yakın arkadaşıdır" dedi. 

El Kassam Tugayları saatler önce, kendileriyle temasları koptuktan haftalar sonra orduları tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 7 İsrailli mahkumun öldürüldüğünü ve böylece Gazze Şeridi'ndeki tutukluların sayısının 70'e çıktığını açıklamıştı.

Tugay sözcüsü Ebu Ubaida şunları söyledi : "Daha önce, dürüst sektörümüzde bir dizi düşman esirini koruyan savaşçılarımızla bağlantımızın kesildiğini ve bir dizi mahkumun bir saldırı sonucu öldürüldüğüne inandığımızı açıklamıştık. Bombalamanın sonucu."

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son haftalarda yapılan inceleme ve incelemelerden sonra, Siyonist bombardımanı sonucunda Gazze Şeridi'nde çok sayıda savaşçımızın şehit olduğunu ve 7 (İsrailli) düşman esirinin öldürüldüğünü doğruladık. "Açıklamada mahkumlardan 3'ünün isimleri Arapça ve İbranice olarak yayınlandı: "Haim Gershon Perei, Yoram Itak Metzger ve Amiram Israel Cooper."

El Kassam Tugayları'nın "kimliklerini doğruladıktan sonra ölen diğer dört kişinin isimlerini daha sonra açıklayacağını" belirtti.

Ebu Ubeyde şunları doğruladı: "Düşman ordusunun Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonları sonucunda öldürülen düşman esirlerin sayısı 70'i aşabilir ve biz başından beri esirlerin hayatlarının korunması konusunda istekliydik, ancak bu Düşman liderliğinin bu dosyadan kurtulmak için mahkumlarını kasten öldürdüğü açıkça ortaya çıktı." .

"Yaşayan 5 veya 10 mahkum için alacağımız Filistinli düşmanın bombaları onları öldürmemiş olsaydı, tüm mahkumlar için alacağımız Filistinlilerle aynı olacaktı" diye açıkladı.

Bu, El Kassam'ın Gazze'de tutukluları tutmaktan sorumlu gruplarla temasın kesildiğini ilk kez duyurması değil. 18 Kasım'da Tugaylar, "İsrailli tutukluları korumakla görevli bir grupla temasın kesildiğini ve kaderin değiştiğini" duyurdu. Tutuklu ve tutukluların sayısı bilinmiyor.”

Doha, Kahire ve Washington ile birlikte, Gazze Şeridi'nde Tel Aviv ile Filistinli gruplar arasında bir esir değişimi anlaşması ve ateşkes sağlanmasına yönelik müzakerelere sponsor olurken, kaynaklar bunun önümüzdeki 11 Mart Ramazan ayından önce gerçekleşeceğini ileri sürdü.

Filistin ve BM verilerine göre, İsrail'in Gazze'deki savaşı 7 Ekim 2023'ten bu yana çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce kurbanla sonuçlandı. Bu da İsrail'in 1948'den bu yana ilk kez Uluslararası Mahkeme huzuruna çıkmasını gerektirdi. Adalet. "Soykırım" yapmakla suçlanıyor.

Güncellenme Tarihi : 2.3.2024 14:05

İLGİLİ HABERLER