Dünya
  • 14.5.2024 10:59

İsrail duyurdu!.. 24 saatte 14 askerimiz vuruldu


Direniş Cebeliye ve Refah'ta işgal güçlerini hedef almaya devam ediyor... İsrail, Gazze'de 24 saat içinde 14 askerin yaralandığını itiraf ediyor

13 Mayıs 2024 Pazartesi günü, Gazze'deki Filistin direnişi, işgal güçlerini ve işgalci araçlarını, başta Cebeliye ve Refah olmak üzere Şeride'nin birçok eksenine giren işgal güçlerini hedef almaya devam ederken, İsrail işgali, son 24 yılda Gazze'de 14 askerin yaralandığını itiraf etti. saat.

İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı El Kassam Tugayları, ayrı açıklamalarda, "savaşçılarının Riyad Al yakınlarındaki "Al-Yassin 105" ve "P29" mermileriyle iki Siyonist tankı hedef aldığını söyledi. -Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampındaki Salehin Camii.

El Kassam ayrıca "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampının merkezine ilerlemeye çalışan iki Al-Yassin 105 mermisi ile iki İsrail Merkava tankını" hedef aldı.

El Kassam, diğer iki açıklamasında ise savaşçılarının, Gazze şehrinin güneyindeki El Zeytun mahallesindeki Cebeliye kampının doğusuna giren düşman güçlerini ve onun 8. Sokaktaki toplantılarını havan toplarıyla imha ettiğini açıkladı.

El Kassam, Refah şehrinin doğusunda, "savaşçılarının George Caddesi üzerinde Al-Yassin 105 top mermisi taşıyan bir Siyonist asker taşıyıcısını hedef aldığını" söyledi.

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları ise Refah'ın doğusundaki El Şoka mahallesindeki işgal askerleri ve araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladığını açıkladı.

İşgal askerlerinin yaralanmaları 

Öte yandan Pazartesi günü işgal ordusunun verileri, son 24 saat içinde 14'ü Gazze Şeridi'ndeki kara çatışmalarında olmak üzere 19 askerin yaralandığını gösterdi.

İnternet sitesinde açıklanan verilere göre Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yaralı asker sayısı 3 bin 434'e ulaştı.

Ordu daha önce Pazar günü yaralı askerlerinin sayısının 3.415'e ulaştığını bildirmişti. Bu, son 24 saatte 19 askerin yaralandığı anlamına geliyor.

Ordu, geçen 27 Ekim'den bu yana kara çatışmalarında yaralananların sayısının 1.660'tan 1.674'e çıktığını bildirdi; bu, bu çatışmalarda 19 askerden 14'ünün yaralandığı anlamına geliyor.

İsrail ordusu Pazar gününden bu yana Lübnan sınırı yakınında Hizbullah'la yaşanan çatışmalarda 5 askerinin yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusunda ölenlerin sayısı ise 272'si Gazze'deki kara savaşlarında olmak üzere 620 asker ve subaya ulaştı.

İsrailli yetkililer, ordu saflarındaki ölüm ve yaralanmaların çok daha yüksek bir rakamını örtbas etmekle ilgili yerel suçlamalarla karşı karşıya.

Pazar günü İsrail Savunma Bakanlığı, savaşın başlangıcından bu yana güvenlik ve askeri hizmetlerden 716 mensubun öldürüldüğünü bildirdi: 642'si ordudan, 68'i polisten ve 6'sı Genel Güvenlik Servisi'nden (Shin Bet).

Ölen askerlerin sayısı olan 642 ile 620 arasındaki farklılığın nedenini ne ordu ne de Savunma Bakanlığı açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2024 11:16

İLGİLİ HABERLER