Gündem
  • 2.4.2024 10:43

İsrail Gazelilere yemek götüren BM yardım görevlilerini öldürdü.. 5 Batı hayatını kaybetti

World Central Kitchen, İsrail saldırısında yedi ekip üyesinin öldürüldüğünü söyledi

World Central Kitchen (WCK), İsrail'in Gazze'deki saldırısında ekip üyelerinden yedisinin öldürüldüğünü doğruladı.

WCK, öldürülen yedi yardım görevlisinin Avustralya, Filistin, Polonya ve Birleşik Krallık'tan geldiğini ve ayrıca ABD ve Kanada'nın çifte vatandaşı olduğunu söyledi.

Açıklamada, yardım çalışanlarının "çatışmasız bir bölgede WCK logosu taşıyan iki zırhlı araç ve yumuşak tenli bir araçla seyahat ettiği" belirtildi.

WCK, "İsrail ordusuyla koordineli hareket etmesine rağmen, konvoy, ekibin deniz yoluyla Gazze'ye getirilen 100 tondan fazla insani gıda yardımını boşalttığı Deir al-Balah deposundan ayrılırken vuruldu" dedi. .

Örgüt ilk başta saldırıda beş personelin öldürüldüğünü bildirmişti.

WCK CEO'su Erin Gore şunları söyledi: "İsrail ordusunun hedefli bir saldırısı nedeniyle bugün bizlerin (World Central Kitchen ve dünyanın) güzel hayatları kaybetmesinden dolayı kalbim kırıldı ve dehşete düştüm.

Gore, "İnsanları beslemeye duydukları sevgi, insanlığın her şeyin üstünde olduğunu göstermek için gösterdikleri kararlılık ve sayısız yaşamda yarattıkları etki sonsuza kadar hatırlanacak ve değer verilecek" dedi.

Sınır Tanımayan Doktorlar, Gazze'deki El Şifa Hastanesi'nin , İsrail askerlerinin iki hafta süren baskının ardından kompleksten çekilmesinden bir gün sonra "harabeye döndüğünü" söyledi.

İsrail, Gazze'de tamamı yabancı uyruklu yardım gönüllüsü bulunan BM aracını vurdu. Araçta bulunan 7 kişi hayatını kaybetti.


İsrail, soykırım saldırıları yürüttüğü Gazze'de, Filistinliler için gönüllü olarak yardım çalışmaları yürüten yabancıların bulunduğu Birleşmiş Milletler (BM) aracını vurdu.

https://i12.haber7.net/haber/haber7/photos/2024/14/usXsz_1712011099_3634.jpg

İSRAİL GAZZELİLERE YEMEK GÖTÜREN GÖNÜLLÜLERİ VURDU

Saldırı esnasında araçta bulunan İngiltere, İrlanda, Polonya ve Avusturya vatandaşı 7 World Central Kitchen (Dünyanın Merkezi Mutfağı) gönüllüsü hayatını kaybetti.

7 YABANCI UYRUKLU GÖNÜLLÜ HAYATINI KAYBETTİ

Yabancı gönüllülerin binlerce kilometre uzaktan gelip Gazze halkına yemek pişirdikleri öğrenildi. Hayatını kaybeden 5 kişinin BM aracıyla Gazzelilere yemek götürmek üzere oldukları bildirildi.

https://i12.haber7.net/haber/haber7/photos/2024/14/9A1j0_1712011103_8997.jpg

https://i12.haber7.net/haber/haber7/photos/2024/14/1MX5V_1712011161_9721.jpg

World Central Kitchen, 'affedilemez' saldırının ardından Gazze'deki faaliyetlerini durdurdu

 

İşte World Central Kitchen'dan (WCK), kuruluşun ekip üyelerinden yedisinin ölümüne yol açan İsrail saldırısı hakkında daha fazla bilgi.

World Central Kitchen (WCK) CEO'su Erin Gore, "World Central Kitchen ve dünya, İsrail ordusunun hedefli saldırısı nedeniyle bugün güzel hayatları kaybetti" dedi.

Gore, "Bu yalnızca WCK'ye yönelik bir saldırı değil, aynı zamanda gıdanın savaş silahı olarak kullanıldığı en vahim durumlarda ortaya çıkan insani yardım kuruluşlarına yönelik bir saldırıdır" dedi. “Bu affedilemez”

Açıklamada, WCK'nin bölgedeki operasyonlarımızı "derhal" durdurduğu ve "yakında işimizin geleceğine ilişkin kararlar alacağı" ifade edildi.

Saldırıdan önce sosyal medyada paylaşılan bir gönderiye göre WCK, Gazze'nin orta ve güneyinde 60'tan fazla mutfak işletiyor ve her gün yüzbinlerce yemek pişiriyordu.

bir logoda dünya yemekleri mutfağı yazıyor

Pazartesi günü Gazze Şeridi'nin Deir el-Balah kentindeki El Aksa Hastanesi'ne düzenlenen saldırıda öldürülen yardım çalışanlarından birinin giysisinde Dünya Merkezi Mutfak (WCK) logosu görülüyor [Mohammed Sabre/EPA-EFE]

Belçika dışişleri bakanı yardım çalışanlarının 'korunması gerektiğini' söyledi

Belçika dışişleri bakanı, Gazze'de yedi World Central Kitchen personelinin öldürülmesinin ardından yardım çalışanlarının öldürülmesini kınadı.

Hadja Lahbib, "Yardım çalışanları önemli işler yapıyor ve tıpkı siviller gibi korunmaları gerekiyor" dedi ve "bunlardan birçoğunun Gazze'deki çatışmanın kurbanı olduğunu" ekledi.

"Savaşta bile kurallar vardır. Bütün tarafların bunlara saygı duyması gerekiyor. Bu tür eylemler kabul edilemez."

Norveç Mülteci Konseyi yardım görevlisi cinayetlerini kınadı

 

Norveç Mülteci Konseyi genel sekreteri Jan Egeland, Gazze'de World Central Kitchen yardım çalışanlarının öldürülmesi nedeniyle taziyelerini paylaştı.

X'te ateşkes çağrısını da ekleyerek "Başka hiçbir yerde bu kadar çok yardım çalışanı öldürülmedi" dedi.



 

 

Güncellenme Tarihi : 2.4.2024 11:18

İLGİLİ HABERLER