Gündem
  • 1.3.2024 15:54

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth : 12 bin askerimiz engelli kaldı

“Bu yılı 12 bin engelli askerle bitireceğiz!” İsrailli bir askeri analist, işgal ordusunun ağır kayıplar vermesini bekliyor

İbrani gazetesi Yedioth Ahronoth'un haberine göre İsrailli bir askeri analist, 28 Şubat 2024 Çarşamba günü ülkesinin Gazze Şeridi'ndeki savaş nedeniyle bu yılı 12.000 askerin sakat kalmasıyla tamamlayacağını söyledi. 

Gazetenin askeri analisti Yossi Yehoshua, yerel kanal "103FM" ile yaptığı röportajda şunları söyledi: "Ordu çok sayıda komutan ve askeri kaybetti, binlercesi de yaralandı." 

Gazze'de yüzlerce işgal askeri öldürüldü ve yaralandı

Engelli İsrail askerleri

Yehoşua, dün Salı günü Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşanan çatışmada iki subayın öldürülmesi ve 7 askerin de ağır yaralanmasından söz ederken şunları söyledi: "Dün yaşananlara istinaden safların doldurulması gerekiyor. Bildiğiniz gibi Rakamlara göre yılı 12 bin engelli İsrail askeriyle kapatacağız” dedi. 

Çarşamba günü daha önce İsrail işgal ordusu , Gazze şehrinin güneydoğusunda Filistinli gruplarla yaşanan çatışmalarda Givati ​​Tugayı'ndan iki subayın öldürüldüğünü ve 7 askerin de yaralandığını duyurmuştu. 

Resmi İsrail Yayın Otoritesi, bir ordu açıklamasını aktardı: “Givati ​​Tugayı'na bağlı bir taburda bölük komutanı Binbaşı Yiftah Shahar ve aynı taburda müfreze komutanı Itay Seif düştü ve 7 asker ağır yaralandı. Gazze şehrinin güneydoğusundaki Al-Zaytoun mahallesinde patlayıcının patlaması sonucu.”. 

İşgal ordusundan dün Salı günü yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde bir gün içinde yaşanan çatışmalarda 13 askerin yaralandığı belirtildi. 

Gazze'de yüzlerce işgal askeri öldürüldü ve yaralandı

İsrail işgal ordusunun verilerine göre, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana, 242'si kara savaşının başladığı 27 Ekim'den bu yana olmak üzere 582 İsrailli subay ve asker öldürüldü. 

Veriler ayrıca savaşın başlangıcından bu yana 472'si kara savaşının başlangıcından bu yana olmak üzere 2.988 subay ve askerin yaralandığını gösterirken, işgal ordusu saflarında savaşın neden olduğu sakatlıkların sayısına ilişkin resmi bir istatistik yayınlanmadı. . 

İsrail işgali 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde yıkıcı bir savaş yürütüyor ve Filistin ve BM verilerine göre çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce kurban bırakıyor ve bu da İsrail'in Uluslararası Adalet Divanı'nın önüne çıkarılmasına yol açıyor. Adalet Divanı'na 'soykırım' suçlamasıyla dava açıldı.

Güncellenme Tarihi : 2.3.2024 16:09

İLGİLİ HABERLER