Gündem
  • 28.3.2024 11:29

İsrail : Gazze'de 22 askerimiz vuruldu

İsrail'in güney Lübnan'da en az yedi sivili öldüren hava saldırısının ardından kuzey cephesi ısınıyor. Hizbullah onlarca roket atarak Kiryat Shmona'da bir Yahudi yerleşimciyi öldürdü. 
İsrail güçleri Gazze'nin çeşitli bölgelerini hedef almaya devam etti ve Nasır Hastanesi'ne baskın düzenleyerek sağlık personelini tutukladı ve Filistinlileri yerinden etti. 
İsrail Bakanı Yoav Gallant'ın ABD'li yetkililere Gazze'yi yönetmek için yerel bir alternatif bulunması gerektiğini söylediği, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in ise ABD Başkanı Joe Biden'ı Yahya Sinwar'ın çizgisini takip etmekle suçladığı bildirildi.
Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den itibaren devam eden soykırımında 32 bin 490 Filistinli öldürüldü, 74 bin 889 kişi de yaralandı.

İşgal, Gazze Şeridi'ndeki 22 askerinin yaralandığını duyurdu... ve direniş keskin nişancıları, işgalcileri tek tek avladı..  Şifa Kompleksi'ndeki askerleri bombaladı.

İsrail işgal ordusu 27 Mart 2024 Çarşamba günü, Gazze Şeridi'nde son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda 22 askerinin yaralandığını, Filistinli grupların direnişine rağmen İsrail güçlerinin Şeridin çeşitli bölgelerini hedef almaya devam ettiğini duyurdu.

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları da çarşamba günü yaptığı açıklamada, savaşçılarının işgalin gerçekleştiği Gazze Şehri'ndeki Şifa Tıp Kompleksi yakınlarında bir İsrail askerini hedef alabildiğini söyledi. binlerce yaralı ve yerinden edilmiş insanı günlerce kuşattı.

Buna karşılık İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları da Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail işgal askerlerinin Şifa Kompleksi civarındaki toplantılarını düzenli "60 mm kalibreli" havan toplarıyla bombaladığını duyurdu. 

İsrail ordusunun Gazze Şehri'nin batısındaki El Şifa Tıp Kompleksi'ne saldırdı ve 10 gün boyunca kuşattı. İşgalciler Hastanenin çevresindeki birçok evi ve konutu bombalaması, yıkması ve yakması ile bölgenin çehresini tamamen değiştirdi. .

Tanıklar ayrıca ordunun Salı sabahından bu yana yüzlerce Filistinliyi hastane çevresindeki yerleşim alanlarından Şeridi'nin güneyine veya Gazze Şehri'nin doğu bölgelerine taşınmaya zorladığını da bildirdi.

İsrail güçleri hastane çevresindeki 10 ev ve konutu tamamen yakarken, uçaklar da hastane yakınındaki "Filistin" bölgesinde yaklaşık 100 konutun bulunduğu 3 binayı bombalayarak tamamen yok etti.

Filistinli sağlık kaynaklarına göre İsrail işgal ordusu, hastanenin içinde yaklaşık 160 hasta ve yaralıyı, 25 sağlık personeliyle birlikte "Prens Nayef Burns" binasında trajik koşullarda alıkoymaya devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 28.3.2024 11:43

İLGİLİ HABERLER