Gündem
  • 20.5.2024 21:00

İsrail : Gazze'de 44 askerimiz vuruldu

El Kassam, Gazze'deki işgal güçlerini hedef alan yeni sahneler yayınlıyor... ve İsrail ordusu geçen hafta sonu 44 asker ve subayın yaralandığını kabul ediyor

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 19 Mayıs 2024 Pazar günü Gazze'deki işgal güçlerini hedef alan sahneler yayınlarken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ndeki çatışma cephelerinde 44 asker ve subayın yaralandığını duyurdu. geçen hafta sonu.

İşgal güçlerinin Refah'ın doğusunu hedef aldığı görüntüler

El Kassam Tugayları, Refah'ın doğusundaki cephe hatlarında işgalci askerleri ve araçları hedef alan yeni sahneler yayınladı. Bunlardan biri, 6 İsrail askerinin bir eve girip içindeki anti-personel cihazını patlattığını gösteriyor.

El Kassam Tugayları, 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü yaptığı açıklamada , İsrail piyadesini cezbettiğini ve onlara karşı anti-personel cihazını patlattığını belirterek, savaşçılarının 5 askerinin öldürüldüğünü doğruladığını kaydetti. Refah şehrinin doğusunda, El-Tabain Camii civarı.

El Kassam, Sderot'un bombalandığını duyurdu ve Gazze Şeridi'nin ortasında bir askeri keskin nişancılarla hedef aldı

Başka bir video klipte El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye mülteci kampının kuzeyindeki Sderot kenti ve işgal güçlerinin bombalandığını duyurdu.

Savaşçılarının işgal yerleşimlerine roket fırlattığı sahneleri yayınlarken, savaşçılarından biri ortaya çıkıp şöyle bir mesaj gönderdi: “Tıpkı ormandan çıkan, kılıçların ve kılıçların yanından geçen bir aslan gibi burunları koklayarak ölüme gittik. kapısından ölümü getiriyor.”

El Kassam Tugayları ayrıca bir İsrail askerinin Gazze Şeridi'nin merkezindeki Netzarim ekseninde keskin nişancılık yaptığı sahneleri yayınladı; burada işgal araçlarının toplandığını ve bir grup askerin biri vurulmadan önce görüldüğünü gösterdi.

El Kassam Tugayları, 19 Mayıs 2024 Pazar günü operasyonları kapsamında Cebeliye kampındaki Şehit İmad Aqel Camii'nin yanında "Al-Yassin 105" mermisi taşıyan İsrail Merkava 4 tankını hedef aldığını duyurdu. Kuzey Gazze Şeridi'nde.

Ayrıca "Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kara geçişinde bulunan düşman kuvvetlerinin havan toplarıyla imha edildiği" açıklandı.

İşgal, Gazze'de 44 asker ve subayın yaralandığını duyurdu

İşgal ordusu, geçen hafta sonunda Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 44 asker ve subayın yaralandığını açıklarken, bunların 8'inin yaralanmasının ciddi olduğu belirtildi.

Bu, İsrail medyasının Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevy'nin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a yapılacak askeri operasyonun bir sonraki aşaması konusunda anlaştığını ortaya çıkardığı bir zamana denk geldi.

İşgal ordusunun, Filistin direnişiyle şiddetli çatışmalar sürerken günlerdir Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ve Cebeliye kampında askeri operasyonlarını sürdürmesi dikkat çekiyor.

Güncellenme Tarihi : 20.5.2024 21:19

İLGİLİ HABERLER