Medya
  • 1.12.2023 21:00

İsrail Gazze'de Anadolu Ajansı kameramını şehit etti

AA'nın Gazze'de görev yapan kameramanı Muntasır es-Savvaf, İsrail hava saldırısında hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı’nın Gazze’de yaşananları dünyaya aktaran savaş muhabiri Montaser Alsawaf İsrail saldırısında şehit oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖLÜ SAYISINI DUYURDU

Filistin devlet televizyonu, okulda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu aktardı. Gazze Sağlık Bakanlığı, ölü sayısının 50’den fazla olduğunu belirtti.

İsrail, yeniden başlatılan savaş operasyonlarının Gazze'nin güneyini de kapsadığını söyledi 
İsrail Savunma Kuvvetleri Cuma günü yaptığı açıklamada, Hamas'la yapılan ateşkesin sona ermesinin ardından İsrail'in Gazze'de saldırı operasyonları yürüttüğü bölgelerden bazılarının şeridin güney kısımlarını da içerdiğini söyledi. 

IDF, "Son birkaç saat içinde kara, hava ve deniz kuvvetleri, Han Yunus ve Refah da dahil olmak üzere Gazze Şeridi'nin kuzey ve güneyindeki terör hedeflerini vurdu." dedi. 

IDF, yerel saatle sabah 7'den (12:00 ET) bu yana 200'den fazla hedefin vurulduğunu söyledi. Orduya göre hedefler arasında "patlayıcılarla bubi tuzağı bulunan alanlar, terör tüneli şaftları, fırlatma noktaları ve Hamas tarafından yenilenen savaşta kullanılmak üzere belirlenen operasyonel komuta merkezleri" yer alıyordu. 

"Çerçevenin genişletilmesi" : Cuma günü İsrail savaş kabinesi üyesi ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz, bir video açıklamasında İsrail'in geri kalan rehineleri eve getirmek için "çerçeveyi genişletmeye hazırlandığını" söyledi.  

"Geçtiğimiz hafta, rehineleri iade etme kararlılığımız ve güneydeki ve kuzeydeki gerçeği değiştirmemiz gerektiğini bildiğimiz için çerçeveyi genişletmeye hazırlandık. Söz verdiğimiz gibi geri döndük ve bunu gerçekleştiriyoruz. " dedi Gantz, 7 Ekim saldırılarının ardından acil birlik hükümetinde Başbakan Binyamin Netanyahu'ya katıldı. 

"Özellikle bu hafta, henüz geri dönmeyenleri düşündüm. Kaçırılanların henüz geri dönmemiş aileleriyle tanıştım ve onlarla konuştum. Bugün yeniden saldırdığımızda, bizim de aynı durumda olduğumuzu vurgulamak istiyorum. onlar için mücadele ediyoruz" dedi. 

Gantz, "bu zafer aynı zamanda öncelikle rehinelerin geri getirilmesi ve Hamas tehdidinin ortadan kaldırılması çabalarını da içeriyor" diye yineledi.

IDF tahliye broşürleri yayınladı: Ordu , Gazze'nin yüzlerce numaralandırılmış bölgeye bölünmüş olduğunu gösteren ve "savaşın bir sonraki aşamasında" kullanılacak "tahliye bölgelerini" gösteren yeni bir interaktif harita yayınladı.

IDF, yeni haritanın, Hamas'ın askeri altyapı kurduğunu söylediği sivil bölgelere saldırı düzenlediğinde meydana gelen kayıpları azaltmayı amaçladığını söyledi.

Cuma günü erken saatlerde IDF, güneydeki Han Yunus kentine broşürler atarak burayı "savaş bölgesi" olarak nitelendirdi ve bölge sakinlerine bölgeyi boşaltmalarını söyledi. Broşürler, tarandığında haritaya bağlanan bir QR kodu içeriyordu; ancak Gazze'de telekomünikasyon ve enerji altyapısında yaşanan büyük hasar, pek çok sakinin internete erişimini imkansız hale getirdi.

 

Güncellenme Tarihi : 2.12.2023 22:39

İLGİLİ HABERLER