İSRAİL İŞÇİ PARTİSİ'NDE PERETZ ZORDA!..
İsrail'de, başbakan Ehud Olmert hükümetinin ana koalisyon ortağı İşçi Partisi'nde yeni genel başkanlık için yapılan seçimde, sandıklar saat 21.00'de kapandı.Sandıklarda oylarını kullananlarla telefonla yapılan anketlere göre, adaylardan Ami Ayalon önde gidiyor. Kanal 2 Televizyonu'nun haberine göre Ayalon, yüzde 39 oy aldı. Ayalon'u, eski başbakanlardan Ehud Barak yüzde 33 ile 2. sırada izliyor. Savunma Bakanı ve partinin şu anki lideri Amir Peretz yüzde 19 oyla 3. sırada gelirken, diğer 2 aday, eski bakanlardan Ofir Pines-Paz yüzde 6, Dani Yatom ise yüzde 3 oy aldı. Anketlerde yüzde 5 oranında bir hata payı olduğu kaydediliyor.
İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Seçilemezsem, partiden ayrılmam'' dedi. Peretz, daha önceki başkanlık seçiminde de ilk sonuçlara göre oylarının düşük olduğunu belirterek, ancak sonuçta kazananın kendisi olduğunu hatırlattı.
Peretz, bu kez de oylarının düşük olduğunun söylenmesi üzerine, ''Bu gece deprem olacak'' diye konuştu.
Adaylardan Ehud Barak, oyunu kullanırken gazetecilere, ''İşte yeni başbakan geliyor'' diyerek seslendi.
Ayalon da oyunu kullanmaya eşiyle beraber geldi ve ''Benim liderliğim altındaki İşçi Partisi'nde kamplaşma olmayacak'' dedi.
Sabah başlayan ve ülke çapında 313 sandıkta yapılan oy kullanma işlemleri, 12 saat sürdü. Verilen ilk bilgilere göre İşçi Partili delegelerin oy kullanma oranı yüzde 58 dolayında oldu.
Oyların sayımından sonra adaylardan hiçbirinin yüzde 40 oy alamaması durumunda seçim 11 Haziran'da, en fazla oyu alan 2 aday arasında yenilenecek.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:41