Gündem
  • 27.5.2024 16:44

İsrail Mısır askerlerini öldürdü, sınırda çatışma var

İsrail ordusu, bugün erken saatlerde "Mısır sınırında silahlı saldırı olayı" yaşandığını doğrulayan kısa bir açıklama yaptı.

Konunun araştırıldığı ve "Mısır tarafıyla diyalog yürütüldüğü" belirtiliyor.

Egyptian soldier killed in firefight with Israeli troops

İsrail medyasında daha önce yer alan haberlerde bir Mısırlı askerin öldürüldüğü ve diğerlerinin de yaralandığı öne sürülmüştü, ancak Refah sınır kapısında meydana gelen silahlı saldırı sırasında İsrail askerlerine herhangi bir zarar gelmemişti.

Arkadaşı öldürülen Mısır askerleri İsrail güçlerine ateş açtı
El Cezire'nin son dakika paylaştığı habere göre Mısır askerleri, Refah Sınır Kapısı çevresindeki İsrail güçlerine ateş açtı.

The Egyptian Military: Fighting Enemies Domestic, Not Foreign

Mısır ile Gazze Şeridi arasında kritik bir kavşak olan Refah geçişinde Mısır askerleri ile İsrail'e ait bir askeri kamyon arasında silahlı çatışma çıktı. Geçit sınırları içinde meydana geldiği bildirilen olayda Mısır güçlerinin İsrail aracına ateş açması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Çatışmanın kesin nedeni ve kayıpların sayısı, durum gelişmeye devam ettiği için belirsizliğini koruyor. 

Mısır ve İsrail orduları arasında Refah sınır kapısında yaşanan güvenlik olayına İsrail askeri sansürü uygulandı ve olayla ilgili bilgi akışı kısıtlandı. İsrail medyası karşılıklı ateş açıldığını bildirdi ancak sansür nedeniyle sınırlı ayrıntı verdi. 

İsrail medyalarından Channel 14 ise "İsrail ordusunun, Mısır birliklerinin ateşi sonucunda karşı uyarı ateşi açtığını" duyurdu. 

Güncellenme Tarihi : 27.5.2024 16:59

İLGİLİ HABERLER