Dünya
  • 8.12.2023 12:00

İsrail Nazilerden de beter.. 700 Filistinli genci çırılçıplak soyup götürdüler

İsrail'in yaptığını Naziler bile yapmadı.. Esir kampı gibi dehşet görüntüler..
İsrail medyası geçtiğimiz günlerde Kuzey Gazze'deki barınak okullarında tutuklanan yerinden edilmiş sivilleri gösteren rahatsız edici bir fotoğraf yayınladı. 
Yayınlanan görüntüler, tacize uğradığı ve kıyafetlerinin çıkarıldığı anlaşılan bu kişilerin içinde bulunduğu kötü durumu vurguluyor ve İsrail ordusu tarafından tutuklanmaları sırasında gördükleri muameleye ilişkin endişelere yol açtı.
Gazze gençlerinin toplu infazını önerircesine, kuzey Gazze'de tutuklanan ve daha sonra çıplak ve gözleri bağlı olarak uzak bölgelere götürülen sivillerin resimlerini yayınlandı.



Bazı Filistinlilere kadın külotu giydirdiler..

Gazze Şeridi'nden düzinelerce Filistinlinin soğuk havalarda çıplak olarak İsrail gözaltı merkezlerine götürülüşünü gösteren resimler ve bir video klip yayınladı. İşgal güçleri tarafından Şerit'te tutuklananların sayısı 700 kişiye ulaştı.
Kış günü sadece külotla elleri arkadan kelepçeli olan Filistinlilerin bır kısmına kadın külotu giydirildiği görüldü.

Aşağılayıcı görseller

Resimlerde ve video klipte Filistinliler, şok edici bir sahnede iç çamaşırlarıyla bir sokakta otururken, etrafı birkaç İsrail askeriyle çevrelenmiş halde görünüyor.

Tutukluların soğuk havadan korunmak için elleriyle göğüslerini kapatmaya çalıştıkları görüldü.

Bir kısmı da kasıtlı olarak elleriyle yüzlerini kapatıyor veya ellerini ve ayaklarını kullanıyordu.

Bir fotoğrafta, yeri belirtilmeden, Gazze'de bir sokakta kelepçeli ve iç çamaşırları giymiş bir dizi başka tutuklu görülüyor.

Başka bir fotoğrafta tutuklular, iç çamaşırları dışında çıplak bir şekilde İsrail askeri kamyonunun arkasına yığılmış halde görülüyor.

700 tutuklu

Resmi Broadcasting Corporation'a göre, "işgal güçleri kuzey Gazze Şeridi'ndeki bir operasyon sırasında düzinelerce kişiyi tutukladı" ve "amacın, bunlardan bazılarının Hamas militanı veya aktivisti olup olmadığını doğrulamak olduğunu" iddia ediyor.

Broadcasting Corporation daha önce İsrail'in "savaşın başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'nden 700 Filistinliyi tutukladığını" söylemişti.

Ayrıca İsrail Yayın Kurumu'nun perşembe günü sayı belirtmeden bildirdiğine göre bu sayı, bugün onlarca Filistinlinin tutuklandığı ortaya çıkmadan önce açıklanmıştı.

NAZİ HOLOKOST'UN DA BETER
Holokost'un fotoğrafları: Nazi aile albümleri ve propaganda görselleri |  Foto galeri | Euronews

Holokost ile Yüzyüze" sergisi 24 Ocak'ta açılıyor | Independent Türkçe
Toplama Kampındaki Bir Boksörün Hayatını Anlatan "The Survivor"dan Fragman!  - Haberler - Beyazperde.com
Güncellenme Tarihi : 9.12.2023 13:53

İLGİLİ HABERLER