Gündem
  • 11.12.2023 15:15

İsrail Ordusu : bu sabah Han Yunus'ta 12 askerimiz öldürüldü

İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi'nde yeni katliamlar gerçekleştirildi. Yalnızca El Aksa Hastanesi, Gazze'nin merkezindeki Deir Balah kasabasında bir gecede çok sayıda Filistinlinin öldürüldüğünü bildirdi.
Bu arada İsrail, Han Yunus, Cebaliye ve diğer bölgelerde yaşanan şiddetli çatışmalarda dört yeni askerin öldürüldüğünü itiraf etti. 
Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den itibaren devam eden soykırımında 17 bin 997 Filistinli öldürüldü ve 49 bin 229 kişi öldü. Filistinlilerin ve uluslararası tahminlere göre ölen ve yaralananların çoğunluğunun kadın ve çocuklar olduğu belirtiliyor.
Dünden bu yana şiddetli çatışmalar yaşanan Gazze'de bugünde şu saate kadar 12 İsrail askeri öldürüldü. İsrail ordusunun açıklamasına göre bunların beşi bir tünelin gişinde kurulan tuzağa yakalandı.

11 Aralık Pazartesi, 14:00 (GMT+3)

Kassam Tugayları: Üyelerimiz, Han Yunus kentindeki istasyon alanına giren İsrail ordusu kalabalığını havan toplarıyla hedef aldı.

ANADOLU AJANSI: İsrail ordusu, 2006 Lübnan Savaşı'ndan bu yana ilk kez Han Yunus'taki askerlerine lojistik malzemelerini havadan attı.

İSRAİL ORDUSU: Bugün öldürülen askerlerden beşi, Han Yunus'taki tünel açılışının yakınında pusuya düştü.

HRW: İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün İsrail ve Filistin'deki yöneticisi El Cezire'ye Tel Aviv'in onlarca yıldır cezadan kurtulduğunu söyledi. Uluslararası Ceza Mahkemesi de dahil olmak üzere İsrail'i sorumlu tutmanın yolları olduğunu açıkladı.

11 Aralık Pazartesi, 13:00 (GMT+3)

İSRAİL ORDUSU: İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 3 askerin daha öldüğünü, dördüncüsünün de ağır yaralandığını açıkladı.

El Kassam Tugayları: İsrail'in sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak Tel Aviv'i füze bombardımanıyla bombaladık.

FRANSA: Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Paris'in Batı Şeria'daki yasadışı İsrail yerleşimlerine karışan taraflara ulusal yaptırımlar uygulamayı düşündüğünü söyledi.

KAN: İsrail ordusu, Gazze'de savaş sonrası dönem için, Batı Şeria'daki operasyonlarına benzer şekilde, zaman zaman Gazze Şeridi'nin bazı bölgelerine özel saldırılar gerçekleştirmeyi öngören bir öneriyi inceliyor.

11 Aralık Pazartesi, 12:00 (GMT+3)

PPC: İsrail işgal güçleri dünden bu yana yaklaşık 30 Filistinliyi tutukladı.

El Cezire: İtalya, Fransa ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu Avrupa ülkeleri Hamas ve destekçilerine yaptırım uygulanması çağrısında bulunuyor

El Cezire: Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusundaki bölgelerde çatışmalar ve şiddetli İsrail bombalamaları bildirildi.

11 Aralık Pazartesi, 11:00 (GMT+3)

El Cezire: Güney Lübnan'da işgal altındaki Kfar Shuba tepelerinde İsrail'in Ramtha ve Al-Samaqa bölgelerine sekiz füze ateşlendi.

EL-KASSAM: Üyelerimiz, Han Yunus şehrinin El-Mahatta bölgesine giren İsrail ordusuna ait kalabalıkları havan toplarıyla hedef aldı.

İRAN Dışişleri Bakanı: Washington'un Gazze'de ateşkese ilişkin karar taslağına karşı Güvenlik Konseyi'nde veto yetkisini kullanması kabul edilemez. Amerikan yönetimi, uluslararası toplumun karşısında durduğunu ve bu krizin çözümünde taraf olmadığını kanıtlamıştır.

11 Aralık Pazartesi, 10:00 (GMT+3)

HİZBOLLA: Lübnan Hizbullahı, İsrail ordusuyla Lübnan sınırında devam eden çatışmalarda iki üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

AB DIŞ POLİTİKA ŞEFİ BORRELL: Gazze'nin bombalanması alışılmadık bir yoğunlukla devam ediyor ve binlerce Filistinli Mısır sınırına itiliyor.

11 Aralık Pazartesi, 09:00 (GMT+3)

El Cezire (tıbbi kaynaktan alıntı): İsrail'in dünden bu yana Deir El Balah'taki El Aksa Şehitleri Hastanesi'ne düzenlediği hava saldırılarında 40 Filistinli öldürüldü.

El Cezire: Gazze Şeridi'ndeki Sderot ve Kibbutz Nir Am'da sirenler çaldı.

El Cezire: İsrail topçu bombardımanı güney Lübnan'daki Nakura, Zibqin, Yarin, Mervahin ve El Cebin kasabalarının çevresini hedef aldı.

11 Aralık Pazartesi, 08:00 (GMT+3)

İSRAİL ORDUSU: İsrail ordusu, Lübnan'dan Batı Celile bölgesine doğru fırlatılan 8 füzeyi yakaladığını, iki füzenin ise ıssız bir bölgeye düştüğünü bildirdi.

El Cezire: İsrail işgal güçleri Ramallah ve El Bireh kentleri ile Beytuniye kasabasından çekiliyor.

El Cezire: İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezindeki Maghazi kampındaki bir evi bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı.

11 Aralık Pazartesi, 07:05 (GMT+3)

İSRAİL ORDUSU: Gazze çatışmalarında iki subay ve iki asker öldürüldü.

Güncellenme Tarihi : 11.12.2023 15:38

İLGİLİ HABERLER