Gündem
  • 7.3.2024 10:41

İsrail ordusundan üst düzey istifalar

İsrail Ordusunda İstifalar Peş Peşe Geldi

Kanal 14 televizyonunun haberine göre, istifa edenler arasında Siyonist rejim Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ve onun yardımcısı Moran Katz ve enformasyon biriminden çok sayıda isim bulunuyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari: Saldırıyı biz... | Rudaw.net

EL Meyadin'nde yer alan habere göre, Siyonist rejim ordusunun uluslararası sözcüsü Richard Hecht de istifa edenler arasında yer alıyor.

Siyonist rejim kabinesi ile ordu arasında savaşın yönetimi ve savaş sonrası plan konusunda derin görüş ayrılıkları olduğu söyleniyor.

gdh on X: "İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari: 💢 Ordumuz, bürokrasinin  belirlediği hedeflere odaklanmış durumda. Hamas'ı yok etmek ve üst düzey  üyelerini ortadan kaldırmak istiyoruz. 💢 Bu örgüt, Gazze'yi artık kontrol  edemeyecek.

İsrail Kanal 14 kanalı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırganlığına rağmen İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari'nin departmanındaki çok sayıda yetkilinin istifa ettiğini ortaya çıkardı .

Kanalın haberine göre, Hagari'nin mürettebatındaki ikinci adam Moran Katz ile İsrail ordusunun yabancı ve uluslararası medya sözcüsü Richard Hackett, Gazze'deki savaşın sonuçlarına bakıldığında en öne çıkan istifalar arasında yer alıyor.

Üç kadın yetkili de kariyer basamaklarını yükseltememenin yanı sıra kişisel meselelerin iyi gitmediğini iddia ederek istifalarını sundu.

Kanala göre, Hagari'nin bazı siyasi partilere mensup bazı eski genelkurmay başkanlarıyla olan ilişkileri, birçok soruyu gündeme getirmesinin yanı sıra, istifaların, Hagari'nin yönettiği istihbarat birimindeki çalkantıyı yansıttığını da gösteriyor.

Kanal, devam eden savaş sırasında emekliliğe ayrılan kişi sayısının normal olmadığını belirtti.Binlerde ordu mensubunun emekliye ayrıldığı açıklandı.

Son aylarda İsrail raporları, hükümetin Gazze Şeridi'ndeki savaşı yönetmesi ve savaş sonrası planları nedeniyle hükümet ile İsrail ordusu arasında derin anlaşmazlıklar olduğunu bildirdi.

Aynı bağlamda, İsrail Channel 13'ün gerçekleştirdiği bir kamuoyu yoklaması, İsraillilerin %53'ünün İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu Gazze'deki savaşı uzatmaya iten şeyin siyasi hayatta kalmak olduğuna inandığını gösterdi.

Anket ayrıca, seçimlerin bugün yapılması halinde Benny Gantz'ın partisinin 39 sandalye alacağını, Netanyahu'nun partisinin ( Likud ) ise 17 sandalye alacağını, muhalefet lideri Yair Lapid'in 12 sandalye alacağını ve Savunma Bakanı Yoav Galant'ın alacağını gösterdi. Çekildiği takdirde 9 sandalyesi bulunan Likud Partisi'nden yeni bir liste oluşturuldu.

Geçtiğimiz 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığı, Filistin ve BM verilerine göre çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 30.000'den fazla Filistinlinin şehit olmasıyla sonuçlandı ve ayrıca altyapı, ev ve hastanelerde büyük yıkıma yol açtı.


 

Güncellenme Tarihi : 7.3.2024 10:50

İLGİLİ HABERLER