İSRAİL PARLAMENTO BAŞKANI REOUVEN RIVBIN: ''İRAN'DA EĞİTİM GÖRMÜŞ, ULUSLARARASI TERÖRİST GRUBUNA MENSUP, DÜNYANIN BAŞINA BELA OLAN EL KAİDE'NİN ELEMANLARINDAN BİRİ TÜRKİYE'DE EYLEM YAPTI''
SADIK KAHRAMAN - YILMAZ KILIÇKAYA
İSTANBUL - İsrail Parlamento Başkanı Reouven Rivbin, ''İran'da eğitim görmüş, uluslararası terörist grubuna mensup, dünyanın başına bela olan El Kaide'nin elemanlarından biri Türkiye'de eylem yaptı'' dedi.
Sinagoglara yönelik gerçekleştirilen intihar saldırıları üzerine 15 kişilik bir heyetle birlikte İstanbul'a gelen İsrail Parlamento Başkanı Reouven Rivbin, Neve Şalom Sinagogu'nda incelemelerde bulundu. Bu sırada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Rivbin, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını söyledi. Rivbin, ''Terörizm, diğer ülkeler gibi Türkiye'yi de yemeğe başladı, aynı zamanda İsrail'i de yiyor. Burada hayatını kaybedenler Yahudi olmasının yanı sıra Türk vatandaşlarıydı. Türk insanının teröre karşı dimdik ayakta durmasının takdirle karşılıyoruz. Türk insanı karar verecek, savaş bundan sonra devam edecek'' dedi.
Türk makamlarıyla, El Kaide konusundaki görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Reouven Rivbin, ''Sonunda terörü yeneceğiz. Savaş, teröre karşı mutlaka devam etmeli, ta ki onları yenene kadar. İntihar eyleminde kendisini patlatan, İran'dan gelmiş kişiyle ilgili temaslarımız sürüyor. İran'da eğitim görmüş, uluslararası terörist grubuna mensup, dünyanın başına bela olan El Kaide'nin elemanlarından biri Türkiye'de eylem yaptı. Bizim bunları bir şekilde bulmamız lazım. Olanları detayıyla öğrenmemiz gerek'' diye konuştu.
Rivbin, eylemcilerin Türk vatandaşı olduğunu söyledi. Teröristlerin El Kaide tarafından yetiştirilmiş olduğunu belirten Rivbin, ''İran'da eğitim gördüler. Türk hükümeti bütün detayları topladı. Bizim de bilgimiz var. İstihbaratımız var ama hiçbir ülkede teröristler bir kaç hafta içinde bulunamaz'' ifadelerini kullandı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:04