KUDÜS - İsrail güvenlik organları, İsrail Parlamentosu'nda 6 yıldır İslami Hareket üyeliği yapan avukat Abdulmalik Dehamişe'nin Filistin yararına muhbirlik yaptığını iddia etti.
İsrailli Mearif gazetesi, İsrailli güvenlik kaynaklarına dayandırdığı ve baş sayfada verdiği haberde; ''Dehamişe, son bir yıldır aralarında Hamas, İslami Cihat'ın üst düzey yetkililerinin bulunduğu cezaevlerine 80'e yakın ziyarette bulundu, bunlara önemlli bilgiler sızdırdı ve tüm bunları da dokunulmazlık zıhrına bürünerek yaptı'' diye yazdı.
Haberde, Dehamişe'nin düzenli ziyaretleri sonucu taşıdığı bilgilerin akabinde İsraillilere karşı Batı Şeria ve Gazze'de düzenlenen terör faaliyetlerinin organize edildiği iddia ediliyor. Ayrıca, Dehamişe'nin terör organlarının içerideki üyeleriyle dışarıdaki üyeleri arasında bilgi akışını sağladığı ve içeride bulunan üst düzey yetkililerin dışarıyla irtibatlarını sağlamaları için cep telefonu ve çağrı cihazı gibi bazı iletişim araçlarını cezaevlerine soktuğu belirtiliyor.
Dehamişe, bunların, İsrail'in akıttığı kana neden gösterilmeye çalışıldığını ifade ederek, iddiaları yalanladı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:08