Gündem
  • 30.4.2024 18:00

İsrail polisi Türk'ü şehit etti

Saldırgan, saldırıdan bir gün önce Ürdün'den İsrail'e girdi, güvenlik tarafından vurularak şehit edildi; Tapınak Tepesi kapanırken Filistinliler ayaklanıyor; güvenlik güçleri, arabanın Sınır Polisi aracına çarpmasının ardından Batı Şeria'daki olası çarpma saldırısı girişimini araştırıyor

İsrail polisi, Türk vatandaşını şehit etti
İsrailli yetkililer tarafından 34 yaşındaki Türk vatandaşı Hasan Sıklan olduğu belirlenen saldırgan, polis ekipleri tarafından olay yerinde vurularak öldürüldü. Sıklan, Pazartesi günü Ürdün'den Allenby Köprüsü'nden İsrail'e girdi.

Sağlık görevlisi Beni Libeskind, Ynet'e "Olay yerine polis güçlerine katıldık ve vücudunun üst kısmından bıçaklanan 30'lu yaşlarında bir adam gördük" dedi. "Acil tıbbi tedavi uyguladık ve durumu orta derecede olan kişiyi hastaneye kaldırdık."

Polis memuru, bıçaklı terörist ona saldırdığında bölgedeki Sınır Polisi devriyesinin bir parçasıydı. Ekibinin üyeleri de silahlı saldırıyla karşılık vererek saldırganı öldürdü.

çok iyi

Polis, Kudüs'teki terör saldırısının ardından isyan çıkardığı şüphesiyle bir Filistinliyi tutukladı

( Fotoğraf: Ronen Zvulun / Reuters )

Batı Şeria'da yaşanan ayrı bir olayda, güvenlik güçleri, Barta'a köyünde rutin bir güvenlik operasyonu sırasında çalındığından şüphelenilen bir aracı inceleyen Sınır Polisi güçlerini taşıyan bir araca bir arabanın çarpması sonrasında olası bir çarpma girişimini araştırıyordu. Askerler kaçarken araca ateş açtı. Yaralanma bildirilmedi.

Türk vatandaşın cesedi taşınırken, Filistinliler tekbir getirdi.

Güncellenme Tarihi : 30.4.2024 16:02

İLGİLİ HABERLER