Dünya
  • 29.1.2024 19:34

İsrail Şam'ı bombaladı

İsrail'in Pazartesi günü Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki Seyyida Zainab kasabasına düzenlediği hava saldırısında İran İslam Devrim Muhafızları Birliği (IRGC) ve Lübnan Hizbullahı'ndan yetkililer de dahil olmak üzere altı üye öldürüldü .

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki Seyyida Zainab kasabasına düzenlediği hava saldırıları nedeniyle yıkım meydana geldi.

Suriye hükümet güçlerinden bir kaynak North Press'e, öldürülen kişiler arasında iki Suriyelinin de bulunduğunu söyledi.

Gözlemevi müdürü Rami Abdel Rahman, Agence France-Presse'ye yaptığı açıklamada, "İsrail'in üç füzeyle düzenlediği hava saldırısının Hizbullah ve İran Devrim Muhafızları'na ait bir üssü hedef aldığını, altı kişinin ölümüyle sonuçlandığını" ve bunların arasında henüz kimliği belirlenemeyen sivillerin bulunduğunu söyledi. .

İran'ın Suriye Büyükelçisi Hossein Akbari, sosyal medya platformu X'e yaptığı açıklamada, İran'ın herhangi bir danışma merkezinin hedef alındığını yalanladı ve İsrail saldırısında hiçbir İranlının ölmediğini söyledi.

Suriye devleti SANA haber ajansı, askeri bir kaynağa dayandırarak, saldırıda "çok sayıda sivilin şehit olduğunu ve yaralandığını" bildirdi.

Saldırının Golan Tepeleri yönünden başlatıldığı belirtildi.

Şam'a hava saldırısı! Peş peşe patlama sesleri! İran'dan açıklama!
Devrim Muhafızları'na yakın Tasnim Haber Ajansı ise, önce hedef alınan bölgede İran'ın bölgedeki askeri danışma merkezinin olduğunu ardından İran'ın Suriye Büyükelçisi'nin bu haberi yalandığını duyurdu.

İRAN'DAN AÇIKLAMA!

İran'ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şam’da İran İslami Cumhuriyeti'nin hiçbir danışma merkezi hedef alınmadı. Herhangi İran vatandaşı şehit edilmedi. Siyonistlerin kör saldırıları direniş ekseninin kararlılığını bozmuyor." ifadesini kullandı.

Rejimin haber ajansı SANA ise saldırıda, İranlı askeri danışmanlarının öldüğü haberini bir süre sonra siteden kaldırdı.

Şam ve kırsalındaki bölgelerde, Suriye ordusu ve İran destekli terörist grupların yanı sıra Lübnan Hizbullahı unsurlarının bulunduğu biliniyor.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Güncellenme Tarihi : 29.1.2024 19:45

İLGİLİ HABERLER