Gündem
  • 28.5.2024 12:58

İsrail tankları Refah merkezine girdi

İsrail tankları Refah şehir merkezine ulaştı
Çok sayıda İsrail tankı Refah şehir merkezine ulaştı. Görgü tanıkları tankların Refah'ın merkezi simgesi olan El Awda camisinin yakınında görüldüğünü söyledi. Gazze kentindeki kara operasyonu üç haftadır sürüyor. İsrail ordusu, Refah operasyonuyla ilgili daha sonra bir açıklama yayınlayacağını söyleyerek hemen yorum yapmadı.

Üç haftada bir milyon kişi Refah'tan kaçtı

Üç haftada bir milyon kişi Refahtan kaçtı

Birleşmiş Milletler Filistin Mülteci Örgütü (UNRWA) son üç hafta içinde yaklaşık bir milyon kişinin Gazze'nin Refah kentinden kaçtığını duyurdu. Refah'tan kaçıp gidilecek güvenli bir bölge olmadığını hatırlatan UNRWA Filistinliler için yardım ve korumanın artık neredeyse "imkansız" hale geldiğini vurguladı.

İsrail'in Gazze'de gece boyunca düzenlediği bombalı saldırılarda altı kişi hayatını kaybetti

Filistin haber ajansı Wafa, İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerine, gece boyu düzenlediği bombalı saldırılarda en az altı kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu.

Wafa ayrıca İsrail Ordusu'nun işgal altındaki Batı Şeria'daki Ramallah şehrinin kuzeyinde baskınlar düzenleyip en az 3 Filistinliyi gözaltına aldığını bildirdi.

İsrail saldırıya kılıf arıyor
ABC News'in ABD'li bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, İsrail ABD'ye yaptığı açıklamada IDF'nin saldırısı sonrası Refah'ta çıkan yangının 'büyük olasılıkla' şarapnellerin yakındaki bir yakıt deposuna isabet etmesi sonucu meydana geldiğini öne sürdü.

ABC News, Washington'ın şu anda bu iddiayı doğrulayacak ya da çürütecek hiçbir bilgisi olmadığını ve İsrail Savunma Kuvvetleri'nin soruşturmasının sonuçlarını beklediğini belirtiyor.

Güncellenme Tarihi : 28.5.2024 13:14

İLGİLİ HABERLER