Gündem
  • 22.2.2024 00:59

İsrail Türkmen Mahallesi’nde katliam yapacak

İşgalciler bölgede yeni bir saldırı başlatıyor gibi görünmesi nedeniyle IDF, Gazze Şehri'nin iki mahallesinin sakinlerini güney Gazze kıyısındaki el-Mawasi “insani bölgeye” tahliye etmeye çağırdı

IDF'nin Arapça sözcüsü Yarbay Avichay Adraee, duyurunun yanı sıra boşaltılması gereken bölgelerin bir haritasını da yayınladı.

Bölgeler Gazze şehrinin Zeytun ve Türkmen mahallelerini kapsamaktadır.

Filistin medyası İsrail'in son bir saatte Zeytun'a düzenlediği saldırılarda ölü ve yaralıların olduğunu bildiriyor.

TÜRKMEN MAHALLESİNE ACİL TAHLİYE EMRİ

İşgalci İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin merkezinde yer alan Gazze şehrindeki iki mahalleye acil tahliye emri verdi. İşgal birlikleri, Zeytin ve Türkmen mahallesinde yaşayan Filistinlilerden Gazze'nin güneyindeki El Mevasi kasabasına gitmelerini istedi.

 Al Jazeera, İsrail saldırısından kaçarak yollara düşecek Filistinlileri 30 kilometreden uzun tehlikeli bir yolculuğun beklediğini bildiriyor. Zira, Gazze'nin en güneyinde yer alan Mevasi kasabasına giden yollar geçtiğimiz aylarda bombalandı.

 İsrail ordusu, tahliye ile evlerini terk eden Filistinlileri geride kalan 138 günde birçok kez yollarda bombardımana tuttu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 138 gündür devam ederken, can kaybı giderek artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in son 24 saatte gerçekleştirdiği 11 saldırıda 118 kişinin hayatını kaybettiği, 163 kişinin de yaralandığı bildirildi. İsrail'in saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 29 bin 313'e, yaralı sayısının ise 69 bin 333'e yükseldiği aktarıldı.

Güncellenme Tarihi : 22.2.2024 01:10

İLGİLİ HABERLER