İSRAİL UÇAĞI FÜZE SALDIRISINDAN SAVUNMA SİSTEMİ SAYESİNDE KURTULDU...
KAYNAK : Haber Vitrini
TEL AVİV - İsrailli yetkililer, geçtiğimiz perşembe günü Kenya'dan Tel Aviv'e gitmek üzere havalanan Arkia şirketine ait İsrail yolcu uçağına düzenlenen saldırı sırasında, uçakta bulunan füze saptırıcı sistemin devreye girmesiyle füzelerin uçağı vuramadığını tahmin ediyor.
Tel Aviv'deki Jaffee Enstitüsü'nde görevli İsrailli savunma stratejileri uzmanı Hirsh Goodman, bir Amerikan dergisine yaptığı açıklamada, "Garanti edemem ama uçağın vurulmamasının sebebinin uçakta bulunan füze saptırıcı sistem olduğuna inanıyoruz" dedi. Uçağın pilotunun olaydan sonra yaptığı açıklamanın tahminlerini kuvvetlendirdiğini belirten Goodman, ısıya güdümlü füzelerin ancak böyle bir teknoloji ile hedeflerinden saptırılabileceğini söyleyerek, "Başka şekilde olduğunu düşünmek bir mucizeye inanmak olur. Ben mucizelere inanmam" dedi.
Hedef alınan uçağın pilotu Rafi Malek de yaptığı açıklamada, "Uçağın arkasından gelen iki beyaz çizgi gördük. Uçağa yaklaştı ve yanımızdan geçip gitti. Birkaç saniye içinde gözden kayboldu" demişti.
İsrail yolcu uçakları, 1970 yılında EL-AL havayollarına ait bir uçağa düzenlenen füze saldırısından beri füze savunma sistemleri ile donatılmış durumda bulunuyor.
Kenya'dan Tel Aviv'e gitmek üzere hareket eden Arkia şirketine ait 261 yolcu, 11 mürettebat taşıyan uçağa yapılan saldırıda da uçak kıl payı isabet almamış ve yoluna devam etmişti. İsrailli uzmanlar yolcu uçağına yapılan saldırıda kullanılan 2 füzenin, Rus yapımı "SAM-7" füzeleri olabileceğini açıklamışlardı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:48