İSRAİL'DEKİ SİLAHLI SALDIRIYI EL AKSA ŞEHİTLERİ TUGAYI ÜSTLENDİ
KAYNAK : Haber Vitrini
NABLUS - İsrail'in kuzeyinde gerçekleşen ve genç bir kadının ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyı Yaser Arafat'ın Fetih hareketine bağlı olan El Aksa Şehitleri Tugayı'nın üstlendiği bildirildi.
El Aksa Şehitleri Tugayı yaptığı açıklamada, 18 yaşındaki bir kadının ölümüne ve 15 kişinin yaralanmasına yol açan saldırıyı 25 yaşındaki Ömer Şakir isimli militan gerçekleştirdiği bildirildi. Örgüt, Şakir'in eylemini Kfar Saba şehrinde İsrail polisince öldürülmeden önce gerçekleştirdiğini açıkladı.
Örgüt bildirisinde, "Bu saldırı şehitlerimizin öcünü almak adına düzenlendi ve özgürlüğümüze kavuşana dek operasyonlarımız devam edecek" ifadesini kullandı.
Öte yandan, Fetih örgütünün yaptığı diğer bir açıklamada Ömer Şakir'in saldırıyı örgüt kararına bağlı olarak değil, kendi aldığı kararla gerçekleştirdiği kaydedildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 15:50