Gündem
  • 23.2.2024 21:00

İsrail'i destekleyen İngiliz vatandaşı olmak beni tiksindiriyor deyip şövalyelik madalyasını çöpe attı

Ünlü İngiliz tasarımcı, ülkesinin Gazze savaşındaki tutumunu benzeri görülmemiş bir şekilde kınadı: Prestijli bir madalyayı çöpe attı 

Ünlü İngiliz aktivist ve tasarımcı Katherine Hamnett, 19 Şubat 2024 Pazartesi günü üzerinde "İngiliz olmak beni tiksindiriyor" yazan bir tişört giydiği bir video klip yayınladı. İngiliz] madalyaları çöptür ve bunları taşıma onuruna sahip değildir. Bundan sonra ülkesinin Gazze'ye yönelik saldırıdaki konumunu protesto etmek için kendisine Britanya İmparatorluğu Nişanı Şövalyeliği verilen madalyayı istemediğini belirtti.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİ

İngiliz gazetesi The Times'ın haberine göre, 76 yaşındaki İngiliz tasarımcı şunları söyledi: "Gazze'de devam eden soykırıma katıldığım için İngiliz olmam beni tiksindiriyor" ve "Bu İngiliz şövalyeliği ve hak ettiği yer; İngiltere Başbakanı ve iktidardaki Muhafazakar Parti lideri Rishi Sunak ve muhalefetteki İşçi Partisi lideri Ricky Starmer ile birlikte çöp kutusu.”

Cesur İngiliz tasarımcı

Sloganlı Tişörtlerin Kraliçesi olarak anılan Katherine Hamnett, siyasi sloganlar taşıyan tişörtler tasarlayıp giymesiyle ünlü ve bu hafta Instagram hesabında yayınladığı kısa videoda İngiliz siyasi duruşuna karşı protestosunu sergiledi. 
Gazze'de dökülen kanla ilgili. İngiliz tasarımcı, video klipte kapıdan çıkıp İngiliz şövalyeliğini çöpe atarken göründü.

Catherine, çöp kutusunun kapağını açıp madalyasını içine atarken göründü; yüzünde, merhum Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in kendisini Tarikat Şövalyeliği ünvanı için seçtiğinde duyduğu sevinçle hiç şüphesiz çelişen bir tiksinti ifadesi vardı. 

İngiltere'de emsal olabilir

İngiliz The Times gazetesi, Catherine'in bu kadar tartışmalı bir hareketle OBE'den vazgeçen ve ardından Instagram'da bununla övünen ilk kişi olabileceğini söylüyor.

Ancak gazete, eğer Hamnett gerçekten normal sivil statüsüne geri dönmek istiyorsa ve OBE'den ve ilgili onurlardan kurtulmak istiyorsa, İngiliz hükümetinin Madalyalara Müsadere Komitesi'ne bir talepte bulunması gerektiğini ve bu talebin daha sonra kabul edileceğini söyledi. İmzalaması gereken idari tedbiri almak.Ülkede bu tür madalyaları iptal etme yetkisi yalnızca kendisine verildiğinden, Kral bunu resmi olarak onaylıyor.

Güncellenme Tarihi : 23.2.2024 20:31

İLGİLİ HABERLER