İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 12 bini aştı

2 dk okuma
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 12 bini aştı

Hızlı Özet

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 5 bini çocuk, 3 bin 300'ü kadın olmak üzere 12 bini geçti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 5 bini çocuk, 3 bin 300'ü kadın olmak üzere 12 bini geçti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları 42 gündür şiddetli bir şekilde devam ediyor.

Ev, okul, hastane, cami, kilise bakılmaksızın tüm bölge bombalanıyor.

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin basın ofisi, bölgedeki toplam ölü ve yaralı sayısı ile yıkıma ilişkin son durumu paylaştı.

Can kaybı 12 bini aştı

7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda 12 bini aşkın kişi hayatını kaybederken ölenlerden 5 binini çocuklar, 3 bin 300'ünü kadınlar oluşturdu.

Saldırılarda 200 doktor, hemşire ve ilk yardım görevlisi, 22 sivil savunma çalışanı ve 51 gazeteci öldürüldü.

Saldırılar sonucu 30 binin üzerinde kişi de yaralandı, bunlardan yüzde 75'ini yine kadınlar ve çocuklar oluşturdu.

1800'ü enkaz altında çocuk olmak üzere 3 bin 750 kişinin kayıp olduğu yönünde ihbar alındığı aktarıldı.


Altyapıya ve hastanelere büyük zarar verildi

Saldırılarda şu ana kadar, 95 hükümet binası ve 255 okul hedef alındı, 63 okul hizmet dışı kaldı.

Bombalanan 165 camiden 76'sı tamamen yıkıldı.

Sağlık sektörü de saldırılardan büyük zarar gördü, 25 hastane ve 52 sağlık merkezi hizmet dışı kalırken 55 ambulans da saldırıların hedefi oldu.

Hastaneler asılsız iddialarla hedef tahtası haline getirildi

İsrail'in uzun yıllardır 'hastanelerin Filistin direniş güçlerinin komuta merkezleri olarak kullanıldığı' şeklinde asılsız iddialarla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığı kaydedildi.

İsrail'in böylelikle hastane saldırıları ile Filistin halkına yönelik uyguladığı etnik temizliği ve işlediği suçları gerekçelendirmeyi amaçladığı ifade edildi.

Hükümetin açıklamasında Şifa Hastanesi'nden İsrail askerleri ile tanklarının çıkarılması, ayrıca insani ve sağlık alanındaki görevlerini yerine getirebilmeleri için tüm hastanelere yakıt takviyesi yapılması çağrısında bulunuldu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise uluslararası kurum ve kuruluşları hastanelerde incelemelerde bulunmak ve denetlemek üzere bir teknik ekip oluşturmaya çağırdı.

Bu haber 586 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi
Dünya

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi

Saha kaynakları, hükümet güçlerinin Husilerle yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Taiz'in güney ve batı cephelerindeki mevzileri ve tepeleri geri aldığını, bu mevzilerin Bab el-Mandeb yakınlarındaki Kahboub çevresindeki bölgeler de dahil olduğunu bildirdi.

Habervitrini12893 Görüntüleme
ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"
Dünya

ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"

ABD Kongre Üyesi Joe Wilson, Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesini ve CAATSA yaptırımlarının kaldırılmasını desteklediğini açıkladı. İsrail'e de Suriye'ye yönelik hava saldırılarını durdurma çağrısı yapan Wilson, Ankara-Washington ilişkileri için "karşılıklı fayda" mesajı verdi. Türkiye Gazetesi'nin sorularını cevaplayan Lockheed Martin ise F-16 Block 70 programına ilişkin dikkat çeken bir Türkiye açıklamasında bulundu.

Habervitrini10560 Görüntüleme
BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi
Dünya

BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'nda dünya liderlerine seslendi. ABD Başkanı Donald Trump'ın bir gün önce İran'ı "terörün bir numaralı sponsoru" olarak nitelendirmesine cevap veren Pezeşkiyan, ülkesinin terörün faili değil kurbanı olduğunu savundu

Habervitrini13019 Görüntüleme
ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"
Dünya

ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"

ABD'nin Suriye ve Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack, New York'ta temaslarda bulunuyor. İhlas Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Barrack, dün İran tarafıyla gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habervitrini12964 Görüntüleme