Gündem
  • 10.12.2023 23:36

İsrail'in gözünü korkuttu.. El Kassam çoklu roketatar M-90'ı tanıttı

El Kassam, "Tel Aviv"e düzenlenen FÜZE YAĞMURUNUN ardından M-90 roketini tanıttı

LM-90 çoklu roketatar, ayarlanabilir bir platform içerir ve sekiz yuva içerir; bu, Reistance'ın cephaneliğindeki bir başka önemli gelişmeye işaret etmektedir. Hamas'ın El Kassam Tugayları Cuma günü sinema görüntülerini yayınladı ve aynı anda sekiz rokete kadar taşıyabilen yeni Çoklu Roketatar (MLR) LM-90'ı tanıttı. 

"Tel Aviv yakılacak, Kudüs özgürleştirilecek" başlıklı görüntü, Filistin Direnişi'nin hem üretim kapasitesi hem de askeri cephaneliği açısından bir başka kilometre taşını gözler önüne seriyor.

Direniş savaşçıları sistemi silahlandırırken videoda gösterilen bir pankart, Hamas'ın kurucularından biri ve Filistin'in önde gelen isimlerinden biri olan şehit İbrahim el-Makadmeh'in tasarlanmış bir fotoğrafını gösteriyor. Pankart ayrıca rokete el-Makadmeh'in adının verildiğini de ortaya çıkardı, bu da onu en azından merhum liderin adını taşıyan ikinci roket haline getiriyor.

M-90 olarak adlandırılan roketin menzili 90 km olup, Direniş grubuna "Tel Aviv" de dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin'deki merkezi bölgeleri, güneydeki Han Yunus şehri gibi Gazze Şeridi'ndeki çeşitli konumlardan hedefleme olanağı veriyor. .

2012'nin başlarında Direniş, o zamandan bu yana her türlü çatışmada, özellikle de Mayıs 2021'deki Seyfülkuds Savaşı'nda ve devam eden El Aksa Tufanı Operasyonunda önemli ölçüde kullanılan M-75'i hizmete soktu.

Videonun, El Kassam Tugayları'nın "Tel Aviv"i hedef alan üç ayrı roket fırlatma operasyonunu duyurmasının ardından yayınlandığını belirtmekte fayda var. Eş zamanlı olarak İsrail medyası bölgede "gürültülü patlamalar" yaşandığını bildirdi.

İlginçtir ki bu, el Kassam Tugayları tarafından ortaya çıkarılan, ayarlanabilir bir platforma sahip olan ve fırlatıcının bir krank aracılığıyla çeşitli açılardan ateş etmesine olanak tanıyan ikinci sistemdir. 

Güncellenme Tarihi : 10.12.2023 23:47

İLGİLİ HABERLER