Beyt Lahiya'da bir cenaze evinin bombalanması (sosyal medya)
İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya semtindeki El-Sultan'da bir cenaze törenini hedef alan hava saldırısında en az 17 Filistinli öldü, 32 kişi de yaralandı .
El Cezire Mubasher muhabiri, İsrail bombardımanının, şehitlerden birinin cenaze törenine katılan Filistinlilerin orucunu açtığı zamana denk geldiğini söyledi.
El Cezire'nin kamerası hedef alınan yerden korkunç görüntüler kaydederken, olay yerine yakın görgü tanıkları saldırının yaşlılara ve küçük çocuklara yönelik doğrudan ve ani bir saldırı olduğunu doğruladı.
El Cezire Mubaşer ayrıca , kuzeydeki Beyt Hanun'da bir evi hedef alan bombalı saldırıda, aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu dört şehidin cesetlerinin bulunduğu görüntülere de yer verdi .
Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, İsrail'in dün sabah saatlerinden bu yana gerçekleştirdiği katliamlarda ölü sayısının 436'ya, yaralı sayısının ise 678'e yükseldiğini duyurdu.
Bakanlık, "7 Ekim 2023'ten bu yana şehit sayımız 49 bin 547'ye, yaralı sayımız ise 112 bin 719'a ulaştı" açıklamasında bulundu.
Salı günü şafak vakti, İsrail aniden savaşını yeniden başlattı, Gazze Şeridi'nin çoğunda yoğun hava saldırıları başlattı ve şafak öncesi yemek sırasında sivilleri hedef aldı. Bu , Ocak ayında Katar, Mısır ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından arabuluculuk edilen ateşkes anlaşmasının sonunu işaret etti .
Kaynak : Al Jazeera
İsrail'in iftar sırasında bir cenaze evini bombaladı

Hızlı Özet
“İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya semtindeki El-Sultan'da bir cenaze törenini hedef alan hava saldırısında en az 17 Filistinli öldü, 32 kişi de yaralandı .”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump Almanya'yı uyardı! Berlin 'itaat etmeyiz' diyerek ters köşe yaptı
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından NATO üyesi ülkelerin savunma harcamalarını tek tek ifşa ederek ülkeleri hedef aldı.

Rusya'dan Ukrayna'ya korkunç saldırı
Kiev şehri ve Kiev bölgesindeki askeri-sanayi işletmeleri ve yakıt ve enerji kompleksi tesislerinin yanı sıra Dnepropetrovsk, Poltava, Çerkassi, Çernigov ve Kiev bölgelerindeki askeri havaalanlarının altyapısı da vuruldu.

Uydu görüntüleri gerçeği ortaya çıkardı: Saldırı sanılandan büyük! İran bunu nasıl başardı? ‘Bu büyük bir tuzak’
Ortaya çıkan yeni bulgular, Orta Doğu’da yaşanan son çatışmaların perde arkasına ilişkin dikkat çekici bir tabloyu gözler önüne serdi. Uydu görüntüleri,...

Yahudi işgalciler gözünü Suriye'nin tarım arazilerine dikti
İsrailli işgal yanlısı "Başan'ın Öncüleri" (Pioneers of Bashan) grubu, İsrail'in işgal ettiği Suriye topraklarında tarımsal faaliyetlerin genişletilmesi ve elde edilen ürünlerin pazarlanması çağrısında bulundu.