Gündem
  • 9.6.2024 14:25

İsrail'in Nuseyrat katliamında şehit sayısı 200'a aştı..

“Nuseyrat katliamında” ölenlerin sayısı 200'ü aştı. Hamas, işgal operasyonunu “başarısızlık” olarak değerlendiriyor ve daha fazlasını yakalamakla tehdit ediyor ..

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye kampı operasyonunda olduğu gibi, El Nusayrat katliamında da ölü sayısı 200'ün üzerine çıktı.

Cumartesi günü erken saatlerde işgal ordusu, "Nuseyrat'ın merkezindeki iki ayrı bölgeden kaçırılan 4 İsraillinin kurtarıldığını" duyurdu.

Bu konuyu yorumlayan hareket, Telegram aracılığıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Nazi işgal ordusunun duyurduğu şey, tüm askeri, güvenlik ve teknolojik araçları kullandığı 8 aydan fazla süren saldırının ardından Gazze'deki bazı mahkumların serbest bırakılmasıydı. ve bu sırada tüm katliam, imha ve kuşatma suçlarını işledi.” Açlık onun Gazze Şeridi'ndeki stratejik başarısızlığını değiştirmeyecek.”

Şöyle ekledi: "Yiğit direnişimiz hâlâ elindeki en büyük sayıyı koruyor ve geçen ayın sonunda Jabalia kampında gerçekleştirdiği son kahramanca yakalama operasyonunda olduğu gibi tutuklu sayısını artırma kapasitesine sahip."

Hamas, "Bugün gerçekleştirilen suç operasyonuna Amerika'nın katılımı konusunda Amerikan ve İbrani medyasının ortaya çıkardığı bilgiler, Amerikan yönetiminin suç ortaklığını ve Gazze Şeridi'nde işlenen savaş suçlarına tam katılımını bir kez daha kanıtlıyor" dedi.

Bunun aynı zamanda "Amerikan yönetiminin insani durumla ilgili beyan ettiği pozisyonların ve sivillerin hayatlarıyla ilgili kaygılarının yanlışlığını" da kanıtladığını belirtti. 

200'den fazla şehit 

Gazze'deki hükümetin medya ofisi son istatistiklerde, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampında gerçekleştirdiği "katliam" kurbanlarının sayısının 210 şehit ve 400 yaralıya yükseldiğini duyurdu.

Anadolu muhabiri daha önce İsrail ordusunun topçu ve savaş uçaklarının Nuseyrat kampının orta, batı ve doğu bölgelerine iki saatten fazla şiddetli ve yoğun baskınlar düzenlediğini bildirmişti.

Eşi benzeri görülmemiş hava ve topçu bombardımanı sonucunda kampın her yerinden siyah duman sütunlarının yükseldiğini belirtti.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, İsrail askeri araçları birdenbire Nuseyrat kampının doğu ve kuzeybatı bölgelerine girdi ve kampın geniş alanlarını hedef alan şiddetli top atışlarıyla aynı zamana denk geldi.

Görgü tanıklarına göre daha sonra İsrail askeri araçları yoğun sis bombası altında Nuseyrat'ın batısı ve doğusuna doğru çekildi.

Görgü tanıklarına göre İsrail araçları ayrıca Gazze Şeridi'nin merkezindeki Salah al-Din Yolu üzerindeki Wadi Gazze Köprüsü yakınına da girerek saldırılarını Deir al-Balah'ın doğusuna ve Bureij ve el-Meghazi kamplarına kadar genişletti.

Sağlık görevlilerinin Anadolu muhabirine verdiği bilgiye göre, İsrail insansız hava araçları Nuseyrat kampının semalarında yoğun bir şekilde uçuyor ve yollarda hareket eden herkese ateş açıyor, bu da çok sayıda ölüm ve yaralanmaya neden oluyordu.

Yerel kaynaklara göre aynı zamanda Nuseyrat'ın kuzeybatısında ve kampın doğusunda Filistinli direniş grupları ile İsrail güçleri arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

İsrail ordusu Cumartesi günü X'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ordu, Şin Bet ve polisin (özel polis birimi) gerçekleştirdiği karmaşık bir operasyonla bugün kaçırılan dört İsrailli serbest bırakıldı."

Resmi İsrail Yayın Kuruluşu, tutukluların Nuseyrat kampından Gazze sahilinde kendilerini bekleyen ve daha sonra İsrail'e götüren helikoptere nakledildiğini gösteren bir video klip yayınladı.

Ordu, kendi hesabından yayınlanan kısa bir açıklamada şunları söyledi:

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'deki savaşı, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 120.000'den fazla Filistinlinin ölmesine ve yaralanmasına neden oldu ve düzinelerce kişinin hayatına mal olan büyük yıkım ve kıtlığın ortasında yaklaşık 10.000 Filistinli kayboldu.

İsrail, çatışmayı derhal durdurmasını talep eden Güvenlik Konseyi kararını göz ardı ederek, Adalet Divanı'nın Refah'a yönelik saldırısını durdurması ve “soykırım” eylemlerini önlemek ve “insani durumu iyileştirmek” için acil önlemler alması talimatını göz ardı ederek bu savaşı sürdürüyor. Gazze'de.



 

Güncellenme Tarihi : 9.6.2024 14:57

İLGİLİ HABERLER