Gündem
  • 28.5.2024 11:08

İsrail'in refah saldırısına öfkelenen Iraklılar iki KFC restoranını yerle bir etti

Gazze'deki işgal katliamları nedeniyle... Iraklılar Bağdat'ta Kentucky'deki bir restoranın iki şubesine saldırıp yıktı

İçişleri Bakanlığı ve polis kaynakları, 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü, Bağdat'ta son 48 saat içinde Kentucky Fried Chicken restoran zincirinin iki şubesine saldırı düzenlendiğini bildirdi. Bu durum büyük hasara yol açtı, ancak can kaybı olmadı ve Irak güvenlik güçleri bazı şüphelileri tutukladı.

Reuters'in aktardığına göre Irak polis kaynakları, ön incelemelerde restoranların Gazze Şeridi'ndeki savaş krizi sırasında ABD merkezli markaların İsrail'e verdiği destek olarak görülen nedenlerle hedef alındığını gösterdiğini söyledi.

Kaynaklar, ilk saldırının dün erken saatlerde, motosiklet kullanan iki adamın Bağdat'ın doğusundaki Filistin Caddesi'ndeki Amerikan kızarmış tavuk restoranı zincirinin şubelerinden birine ev yapımı bomba atmasıyla gerçekleştiğini ekledi. Küçük hasara neden oluyor.

Geçtiğimiz Pazar gecesi İsrail savaş uçaklarının yerinden edilmiş insanlara yönelik çadırları bombalayarak yaptığı Refah katliamına tepki olarak Iraklıların öfkeli davranışlarını belgeleyen bir video klip yayıldı. Bu da aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu en az 35 Filistinlinin ölümüne yol açtı.

Pazartesi günü, Kentucky Chicken'ın Bağdat'taki başka bir şubesi ve ikinci bir Amerikan tarzı restoran, iki restorana saldıran ve sopalarla camları kıran ve mobilyaları parçalayan bir grup maskeli adam tarafından saldırıya uğradı.

Polis kaynakları ayrıca saldırganların güvenlik güçleri gelmeden kaçtığını söyledi.

KFC saldırılara ilişkin hemen bir açıklama yapmadığı gibi İçişleri Bakanlığı da saldırıların ardındaki nedenleri açıklamadı. Saldırıların meydana geldiği bölgelerden sorumlu emniyet amiri ve polis memurlarına cezai yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

Batılı markalar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik askeri saldırısına karşı büyük ölçüde spontane bir şekilde yürütülen taban kampanyası sırasında boykotlardan ve diğer protesto biçimlerinden zarar gördü.

Bu önlemler, Gazze'deki sağlık yetkililerine göre Gazze'de 35.000'den fazla insanı öldüren ve insani krize yol açan İsrail askeri operasyonuna yönelik öfke dalgasını yansıtıyor.

Güncellenme Tarihi : 29.5.2024 12:35

İLGİLİ HABERLER