Gündem
  • 3.3.2024 21:00

İsrail'in un katliamının görgü tanıklarından dehşet ifadeler

 “Un Katliamı”nın görgü tanıkları: Çatışma 3 saat sürdü, insanlar taşıyabilecekleri şeyleri alarak canlarını kurtarmak için kaçtılar. 

Görgü tanıkları, İsrail işgalinin 29 Şubat 2024 Perşembe günü Gazze Şeridi'nde bir yardım konvoyuna düzenlediği ve yüzlerce kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan saldırısı sırasında tanık oldukları korkunç sahneleri Amerikan The New York Times gazetesinin yayınladığı raporda anlattı.

مجزرة الطحين.. توالي الإدانات الدولية ومطالبات بالتحقيق والمحاسبة وبوقف  عاجل لإطلاق النار في غزة

Ailesine yiyecek götürebilmek için bütün gece bekleyen Muhammed Al-Shuli, şunları söyledi: "Bir gün göreceğimi hiç düşünmediğim şeyler gördüm. Vurulduktan sonra insanların yere düştüğünü, bazılarının da taşıdığını gördüm. Kurşun yağmuru altında alabildikleri yiyeceklerle canlarını kurtarmak için koşmaya devam ediyorladı.” .

112 شهيدا ومئات الجرحى بـ"مجزرة الطحين" في غزة | مرسال قطر

Al-Shuli, kaos ve kan dökülmesinin ortasında yardım kamyonlarının bazı insanların üzerinden geçtiğini sözlerine ekledi.

34 yaşındaki taksi şoförü Al-Shuli, kendisinin ve aralarında üç küçük çocuğun da bulunduğu ailesinin baharatlar, kıyılmış buğday ve bulabildikleri yabani sebzelerle beslendikleri için konvoyu beklemeye gittiğini söyledi. 

مجزرة الطحين" بغزة.. تنديد عربي وإسلامي ومطالبات بتحقيق وتحرك مجلس الأمن |  الشرق الأوسط

28 Şubat Çarşamba günü insanların yardım TIR'larından çuval dolusu un aldığını duydu ve başka bir konvoyun geleceğine dair söylentiler de vardı. Arkadaşlarıyla birlikte onu beklemek için trafik kavşağına gitti ama hiç bu kadar çok insanın tek bir yerde toplandığını görmemişti.

مجزرة الطحين» في غزة.. العالم يطالب بـ«العدالة»

Al-Shuli bir telefon görüşmesinde İsrail tanklarından bahsederek, "Kamyonlar gelmeden hemen önce bir tank bize doğru hareket etmeye başladı - saat sabaha karşı 3.30 civarıydı - ve havaya birkaç el ateş etti ardından el bombaları attılar.Hava kararmaya başlamıştı, ben de bir binaya doğru koştum, düştüm ve ona sığındım."

مجزرة الطحين في غزة.. روايات إسرائيلية متناقضة وغضبة دولية | أخبار الخليج  اليومية

Gazze Şehri'nde fotoğrafçı Muhammad Hamouda, kamyonlar kısa bir süre sonra geldiğinde, "İnsanlar yiyecek, içecek ve alabilecekleri her şeyi almak için onlara doğru koştu. Ancak insanlar kamyonlara bindiğinde tanklar insanlara ve kamyonlara doğrudan ateş etmeye başladı" dedi. 

مجزرة الطحين.. توالي الإدانات الدولية ومطالبات بوقف عاجل لإطلاق النار في  غزة | أخبار | الجزيرة نت

Şöyle ekledi: "İsrail askerlerinin yiyecek almaya çalışanların üzerine makineli tüfeklerle ateş ettiklerini gördüm."

نيويورك تايمز تشكك برواية الاحتلال عن مجزرة الطحين شمال غزة | أخبار |  الجزيرة نت

Görgü tanıkları, kaçmaya başladıklarında bile İsrail tanklarının insanlara ateş etmeye devam ettiğini söyledi. İsrail güçleri Gazze halkına ilk geldikleri sabah saat 3 ile 4 arasında başladığı yaylım ateşine sabah 7'ye kadar devam etti.

مجزرة الطحين في غزة.. غضب عالمي | نص خبر

Hamouda, olay yerindeki paniğe rağmen pek çok kişinin hala malzemeye doğru ilerlediğini söyledi. Şöyle ekledi: "İnsanlar dehşete düşmüştü ama hepsi değil. Bazıları sırf yiyecek elde etmek için hayatlarını riske attı. Onlar sadece yaşamak istiyorlardı"

الحرب على غزة مباشر.. غضب دولي واسع بعد "مجزرة الطحين" ومواجهات شمالي القدس  | أخبار | الجزيرة نت

İsrail, Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde yıkıcı bir savaş yürütüyor ve geride çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce sivil kurbanın yanı sıra benzeri görülmemiş bir insani felaket ve Tel Aviv'in ortaya çıkmasına yol açan büyük altyapı yıkımı var. “Soykırım” suçu işlemek suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı önünde.


 


 

Güncellenme Tarihi : 3.3.2024 22:15

İLGİLİ HABERLER