Gündem
  • 2.4.2024 12:46

İsrail'in yakıp yıktığı Şifa Hastanesi'nden başı kesilmiş ve yakılmış cesetler çıktı

Yanmış cesetler ve başları kesilmiş diğerleri... İnsan Hakları Gözlemevi: El Şifa Hastanesi, Filistin tarihinin en büyük katliamlarından birini kaydediyor

https://arabicpost.net/wp-content/uploads/2024/04/whatsapp-image-2024-04-01-at-09-45-41-1-1170x600.jpeg

İşgalin Şifa/Külliye'den çekilmesinin ardından sokaklarda büyük yıkım ve cesetler oluştu

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi , 1 Nisan 2024 Pazartesi günü, Gazze Şehri'ndeki El Şifa Tıp Kompleksi ve çevresinde gerçekleşen İsrail işgal katliamının, yarısı kadın olmak üzere 1.500'den fazla Filistinlinin fiilen öldüğünü, yaralandığını ve kaybolduğunu bildirdi . Komplekste yüzlerce cesedin ve çocukların olduğu doğrulanırken, çevrede yanmış cesetlerin yanı sıra başları ve uzuvları kesilmiş cesetler de bulunuyordu.

İSRAİL YIKMADAN ÖNCE

İSRAİL HEM BOMBALADI HEM DE YAKTI

Gözlemevi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, aldığı tanıklıklara ve gözlemlerine dayanarak, "İsrail işgal ordusunun El-Şifa Tıp Kompleksi ve çevresine yönelik gerçekleştirdiği katliamın dehşeti" karşısında duyduğu aşırı şoku dile getirdi. İki hafta boyunca orada bulunan herkese karşı katliamlar ve korkunç suçlar işlenmesini içeren geniş çaplı bir askeri operasyonun uygulanması." "Bunda sivil ve mesleki durumu, cinsiyeti, yaşı ve sağlık durumu ne olursa olsun" diye de vurguladı. El Şifa Hastanesi, Filistin tarihinin en büyük katliamlarından birini kaydetti.

Filistin tarihinin en büyük katliamları

Euro-Med ayrıca, katliamın kurbanları arasında İsrail'in kompleksi kuşatması ve bu hastaların kasıtlı olarak tıbbi bakım, yiyecek ve gıdadan mahrum bırakılması sonucu hastane yataklarında öldürülen en az 22'den fazla hastanın bulunduğunu açıkladı. Ordunun kasıtlı olarak, askeri operasyonları boyunca, yardım ekiplerinin ve uluslararası örgütlerin temsilcilerinin misyonları yürütmek için komplekse gelmesini engellediğini belirtti. İsrail ordusuna ek olarak, insani veya tahliye operasyonlarına ek olarak çalışan personeli, özellikle de tıbbi personel, idam, tutuklama ya da zorla yerinden edilme yoluyla öldürülürken, bazılarının akıbeti şu ana kadar bilinmiyor.

Euro-Med Monitor, İsrail işgal ordusunun, morg, iç ve dış avluları ve koridorları da dahil olmak üzere tüm binalarını bombalayıp yakarak yok etmesinden sonra Şifa Kompleksi'nin artık tamamen hizmet dışı kaldığını söyledi.

كل ما تريد معرفته عن مجمع الشفاء الطبى فى غزة بعد تحوله إلى "ساحة حرب" -  اليوم السابع

İsrail işgal ordusunun El Şifa Tıp Kompleksi'ne karşı işlediği bu suçun, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sağlık sektörünü hizmet dışı bırakmak için uyguladığı sistematik, organize ve geniş kapsamlı planın başında geldiğini vurguladı. yıkım ve kuşatma yoluyla geri dönüşü olmayan bir noktaya getirmek ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri hayatta kalma, yaşama ve iyileşme fırsatlarından mahrum bırakmak.

Gözlemevi, işgal güçlerinin bölgedeki ailelere karşı öldürme, hedef alma, kuşatma, keyfi tutuklamalar da dahil olmak üzere birçok suç işledikten sonra 25.000'den fazla Filistinli sivili Şifa Tıp Kompleksi çevresindeki yerleşim alanlarından zorla yerinden etmeye zorladığını belirtti. ve açlık, evlere kapsamlı hasarlara ek olarak ve sivil nesneler yok edildi ve yakıldı. Ön tahminlerin, İsrail ordusunun Al-Shifa tıp kompleksi yakınında 1.200'den fazla konut birimini yok ettiğini ve yaktığını gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Gazze'de soykırıma ilişkin yeni deliller

Aynı şekilde Euro-Med, "Al-Şifa Tıp Kompleksi'nde meydana gelen katliam ve korunan sivillerin ve korunan sivil nesnelerin tehlikeli, sistematik ve kapsamlı bir şekilde hedef alınması, Gazze'deki sağlık sisteminden geriye kalanların da hedef alınması" vurgusunu yaptı. Soyunmak ve binlerce hasta ve yaralı sivilin, yerinden edilmiş ailenin ve sağlık ekibinin hayatını tehlikeye atmak." Gazeteciler ise doğrudan hedef alınma, uygarlıktan uzaklaştırılma ve ailelerin birbirinden ayrılması riskiyle karşı karşıyadır ki bu da terör suçunun başka bir delilinden başka bir şey değildir. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere karşı altı aydır uyguladığı soykırım."  

Euro-Med ayrıca, “İsrail işgal ordusunun El-Şifa Kompleksi'ndeki suçunu, başta ayrım, orantılılık ve askeri gereklilik ilkeleri olmak üzere uluslararası insancıl hukuk kurallarına veya özel koruma ilkesine en ufak bir saygı göstermeden işlediğini” ifade etti. sivil hastanelerin ve sağlık ekiplerinin yararlandığı koruma veya bu sıfatla veya bu sıfatla sivillerin yararlandığı koruma." Çatışmalara doğrudan katılmamaları veya yaralı ve hastaların yararlandığı koruma ve sivillerin yararlandığı korumanın yasaklanması. askeri personel olsalar dahi hedef alındıkları ve uluslararası insancıl hukuku ağır bir şekilde ihlal eden bu suçun bu kadar büyük ve tehlikeli ölçekte uygulandığını kanıtlayacak veya haklı çıkaracak hiçbir delilin henüz sunulmadığı, bu suçların savaş suçları ve insanlığa karşı suç teşkil ettiği belirtiliyor. kendi başlarına."

Bu bağlamda Euro-Med, sorumlu yerel makamlara, olay yeri ve ilgili delillerin korunması ve belgelenmesinin hızlandırılması ve buranın tahribattan, kayıptan veya tahrifattan korunması için mümkün olan ve gerekli tüm tedbirlerin alınması çağrısında bulunmuştur.

Ayrıca tüm hayatta kalanları ve görgü tanıklarını, El Şifa Tıp Kompleksi ve çevresinde tanık oldukları suçlarla ilgili ifade vermek, kurallara uygun olarak belgelemek ve muhafaza etmek amacıyla (00447775170355) numaralı telefondan mürettebatıyla iletişime geçmelerini istedi. Uluslararası soruşturmaların amaçları doğrultusunda ilgili uluslararası kuruluşlara başvurmak da dahil olmak üzere bunlarla ilgili gerekli çalışmaları yapmak.

Ayrıca Euro-Med, Gazze Şeridi'nde bulunan ve faaliyet gösteren tüm uluslararası kurum ve kuruluşları, bu suçla ilgili tüm adli delilleri belgelemek ve Birleşmiş Milletler Ofisi de dahil olmak üzere mağdurların ve tanıkların ifadelerini almak üzere olay mahalline gitmeye davet etti. İnsan Hakları Yüksek Komiseri.

Pazartesi günü erken saatlerde İsrail ordusu, Şifa Tıp Kompleksi ve çevresinden tamamen çekilerek, kompleksin binalarını ve büyük bir kısmını yakıp yok etmenin yanı sıra, 14 gün boyunca yaptığı büyük yıkım ve insani felaketi geride bıraktı. onu çevreleyen evler.

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin Ramazan ayında derhal ateşkes talep eden kararına ve "soykırım" suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı'na çıkarılmasına rağmen Gazze'deki savaşını sürdürüyor.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Amerikan desteğiyle Gazze'de yıkıcı bir savaş yürütüyor; geride çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce sivil kayıp, onlarca çocuğun hayatına mal olan büyük yıkım ve kıtlık kalıyor. Filistin ve BM verileri.

Güncellenme Tarihi : 2.4.2024 13:17

İLGİLİ HABERLER